En mann i 40-årene måtte reddes ned fra fjellet i Stryn etter å ha falt ned en skrent ved Flatsteinbu i Stryn.

Mannen var en del av et turfølge på elleve personer som var på tur ned fra Flatsteinbu til Kvamme i Olden.

Verken mannen, som er en norsk turist, eller turfølget var kjent i området. En lokalkjent guide var derfor med på turen for å vise vei. Et sted på veien har den uheldige mannen mistet både stien og turfølget.

Skled ned skråning

Terrenget i området er svært bratt, og mannen skled ned en bratt skråning. Han ble lokalisert av de andre i følget, men de hadde ikke mulighet til å hjelpe mannen opp fra skråningen.

— Vi har ikke fått noen spesiell forklaring på hvorfor mannen kom bort fra resten av følget, eller hva som skjedde da han falt. Men det har vel gått på generelle ferdigheter i forhold til det å ferdes i bratt terreng. Ferdighetsnivået kan nok ha medvirket til at ting ikke gikk som planlagt, sier Kjetil Asnes, operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Ikke skadet

Politiet fikk melding om ulykken klokken 00.38, og fire lokalkjente ble sendt ut for å hjelpe mannen ned fra fjellet.

Klokken 3.45 natt til søndag fikk politiet melding om at hjelpemannskapet hadde fått mannen opp fra skrenten, og at de var på vei ned til Kvamme. Politiet har ikke informasjon om hvor langt mannen falt, men forteller at det ikke er rapportert om skader.

Været i området skal ha vært overskyet med noe regn.