Politiet fikk melding klokken 15.15 søndag ettermiddag om en hund som sto og bjeffet i Isdalen ved Svartediket.

— Hunden har bjeffet i flere timer. Det kan være at den har gått seg fast, eller så er det noe galt med eieren, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

En hundepatrulje ble sendt til stedet. De hørte hunden og observerte en person som sto fast i fjellsiden.

Ifølge en tipser i området sto mannen på en kant ved en foss.

Luftambulansen ble sendt for å lokalisere hunden og personen, og senere ble brannvesenets spesialklatregruppe sendt for å hjelpe.

Klokken 17.30 var både hunden og personen trygt fraktet ned. Mannen var ikke hundens eier, men redningsaksjonen er nå avsluttet.

— Mannen hadde klatret opp i fjellsiden fordi han hørte hunden og trodde noen trengte hjelp. Det ble litt bratt for ham på vei ned, sier Hilland.

— Vi har søkt i området og det er ingenting som tyder på at det er noen andre der.

Den spreke turgåeren i 60-årene skal ikke være skadet, men politiet opplyser at hunden har brukket en fot og er levert til Gården Dyreklinikk på Storetveit. Der blir den gjenforent med eieren sin senere i kveld.

— Hunden ble meldt savnet akkurat da den var på vei ned fra fjellet. Den skal ha stukket av fra Fløyen-området og eier skal hente den, sier operasjonslederen.

KLATREGRUPPE: Brannvesenets klatregruppe er på vei i luftambulansen for å redde en person og en hund som sitter fast i fjellsiden i Isdalen.
MARTE SIVERTSEN