— Vi er i gang med å starte en redningsaksjon av noen personer oppe ved Langfoss, sier operasjonsleder Terje Tonning ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, til bt.no.

Politiet fikk først melding om noen blinkesignaler oppi fjellet, rundt 600 meter over havet. En mann som eier en støl i området, skal ha sendt lyssignaler tilbake, og tolket det dit hen at personene i fjellet behøvde hjelp.

— Vi legger stor vekt på hans forklaring, og kan ikke utelukke at de som befinner seg i fjellet trenger hjelp. Derfor tar vi en sjekk med et helikopter, sier Tonning.

Mannen som har varslet politiet mener å se flere lys samtidig, som er såpass langt fra hverandre at de ikke kan komme fra én person. I tillegg skal det nå være tent opp et bål i fjellet.

— Dette er i nærheten av et sted hvor det arrangeres fjelløp, så turen opp stien er mildt sagt anstrengende. Lyssignalene er observert noen hundre meter fra denne stien, noe som gjør at vi tror det kanskje kan ha skjedd noe.

Det er heller ikke mange varmegradene i området i kveld, og politiet er i kontakt med Hovedredningssentralen.

På hyggelig fjelltur

Klokken 22:20 kan Tonning fortelle at et helikopter har vært på stedet, men dratt derfra igjen.

— Dette viste seg å være fem unge fjellvante personer som har tatt seg til fjells, og der skal de tilbringe natten. De har vandret rundt i terrenget med hodelykter og annet lys, forteller han.

Personene i følget skal ha oppfattet det som at det var mannen som meldte fra om de lysene som startet den blinkende kommunikasjonen.

— De blir værende der oppe fjellet, og får nok en flott og stjerneklar natt, sier Tonning.