En 32 år gammel mann ligger alvorlig skadd på Haukeland Universitetssykehus i Bergen etter en ulykke i Røldal i Odda kommune i Hordaland.

Det er en såkalt speedrider, som satt fast i fjellveggen på sørvestsiden av Røldal skisenter i Håradalen.

AMK i Haugesund ble varslet om ulykken klokken 17.35 og mannen ble fraktet til sykehuset i helikopter fra Luftambulansen.

Hang i fjellsiden

På Twitter meldte arrangøren at Røldal Freeride Challenge som pågår i området, var avlyst, men den skadde mannen skal ikke ha vært med i konkurransen, ifølge Bettina Gavoll-Hansen. Hun er med i arrangementskomiteen.

— Hopperen har havnet i fjellveggen. Vi vet ikke hvor skadet personen er. Et Sea King-helikopter er på vei til stedet, sa operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt til bt.no ved 17.50-tiden.

I følge politiet var lokale redningsfolk da på vei opp til mannen.

Reddet ut

Det var da uklart hvilke skader mannen hadde fått.

— En mann er skadet og henger i fjellsiden. Det er ikke en deltaker i Røldal Freeride Challenge. Sea Kingen er her snart, sa Bettina Gavoll-Hansen i Røldal Freeride Challenge.

Ved 18.15-tiden opplyste politiet at ambulansefolk hadde klart å ta seg opp til den skadde speedrideren.

— De venter på luftambulansen fra Bergen skal være der straks. Sea King fra Stavanger er ventet rundt klokken 18.30. De trenger den for å få den skadde ned fra fjellsiden. Jeg vet ikke hvor skadet personen er, sa operasjonsleder Steimler.