PÅL ENGESÆTER Naboer og øyenvitner opplevde brannen som svært dramatisk. 44-åringen fikk brannskader på huden.

— Jeg hørte brannalarmen og sprang ut av leiligheten for å finne ut hvor det brant. Det kom røyk ut fra leiligheten i tredje etasje. Jeg sprang opp, døren var åpen, så jeg løp inn på kjøkkenet. Trodde det var noe tørrkoking på gang, men der var det ingenting som brant. Så åpnet jeg døren til stuen, da veltet røyken mot meg og det var umulig å puste. Jeg slengte døren igjen og løp ned for å varsle brannen, forteller Lars Christopher Nordgreen til Bergens Tidende.

Nordgreen bor i etasjen under den brannskadde leiligheten. Sammen med de syv andre evakuerte, ser han røyken som fosser over taket på den fire etasjers store murbygningen de bor i. De åtte evakuerte fryser og fyrer opp noen rullingser til å varme seg på.

Brannen ble meldt klokken 11.59. Brannvesenet rykket ut med fire biler fra hovedbrannstasjonen og tre biler fra Årstad brannstasjon. Politiet sperret av Michael Krohns gate i begge ender.

Ikke lenge etter slikket ildtungene langs glassrutene og røyken flommet over hustakene. Røykdykkere tok seg inn i leiligheten, mens en snorkelbil slukket brannen utenfra. Leiligheten i tredje etasje fikk omfattende brannskader.

— Det var en periode fare for at brannen skulle spre seg til naboleilighetene, men vi ble heldigvis raskt varslet og slokkingsarbeidet gikk greit. Det er noe helt annet med slike murhus enn med skorsteinshusene fra 1890-tallet, sier varabrannsjef John Breivik som ledet styrkene på stedet.

Haukeland universitetssykehus opplyste i går kveld at 44-åringen hadde moderate brannskader. Brannårsaken var i går kveld ikke kjent.

Brannen ble meldt slukket klokken 12.22.

44-ÅRING SKADET: Det så en periode dramatisk ut da røyken veltet ut fra murblokken, men dyktige brannfolk fikk raskt kontroll med brannen i Michael Krohns gate 55 i går.