En tysk trailersjåfør mistet kontrollen over trekkvognen på det glatte føret. Han kjørte gjennom autovernet og ned i et islagt vann i Romarheimsdalen.

Heldigvis kom andre bilister raskt til for å hjelpe. En annen trailersjåfør, Erling Fladset (54), sier at han kastet en lastestropp ut i vannet, og at han sammen med en annen mann dro ulykkessjåføren ut av vannet.

— Han lå og fløt i vannet

  • Vi så sporene og at isen var sprukket. Da forsto vi at det var noen som hadde kjørt uti. Så hørte vi ropene. Han lå og fløt i vannet og ropte om hjelp, sier Fladset.

54-åringen hjalp ulykkessjåføren med å få av de våte klærne, og ga ham sine egne ytterklær i stedet. Han beskriver redningsaksjonen som svært dramatisk.

Tyskeren fikk varme seg under en dyne i en ekspressbuss som kom til. Der fikk han også legebehandling før han ble fraktet bort i ambulanse. Mannen skal ha vært i sjokk, men skadene er neppe alvorlige, etter det bt.no forstår.

Alt tyder på at han var alene i trekkvognen. Dykkere har søkt i vannet, for sikkerhets skyld, uten å gjøre funn.

Dramatisk

Det var klokken 21.51 at politiet fikk melding om den dramatiske ulykken. En bil hadde kjørt ut i et islagt vann i Romarheimsdalen i Lindås kommune – og gått gjennom isen. Det var da uklart om det kunne være folk igjen i bilen.

Det ble satt i gang en storstilt redningsaksjon med politi, luftambulanse og brannvesen. Heldigvis hadde Fladset og andre sivilister ordnet opp allerede før redningsfolkene kom frem.

Nær toppen

Ulykken skjedde på E39, som er hovedveien mellom Bergen og Ålesund.

— Ulykken skjedde nær toppen av Romarheimsdalen i Lindås kommune, nær grensen til Masfjorden kommune. Det ble meldt om fri ferdsel på veien klokken 03.22 i natt, sier vaktoperatør Tom Hansen i Statens vegvesen til bt.no.

I retning Bergen

  • Vogntoget kom kjørende i retning mot Bergen da det havnet i vannet. Ulykken skjedde i Nipetjørna en liten kilometer før den nye Nipetunnelen, sier politiførstebetjent Ove Hindenes i Nordhordland lensmannskontor.

Trekkvognen vil bli hevet ved hjelp av en kranbil i morgentimene.

VARMER SEG: Sjåføren som ble reddet opp av vannet, ble tatt inn i denne bussen for å varme seg. Foto: Erlend Spurkeland
UTFOR: Bilen kjørte gjennom autovernet på bildet og havnet i vannet. Foto: 2211-tipser