Ulykken skjedde i et basseng i Sommarland i Bø i Telemark i 14-tiden fredag. En seksåring ble funnet livløs i vannet av 13 år gamle Mina.

– Jeg svømte i det store bassenget, og la merke til ham. Det så ut som han så etter noe nede i vannet. Jeg pirket i gutten, men det var ikke liv i ham, sier Mina til bt.no.

Hun snudde ham rundt og så at han var blå i fjeset. Da skrek hun til livvakten, mens hun tok seksåringen med seg bort til bassengkanten. Der fikk de ham opp på land.

– Jeg tenkte at jeg måtte redde ham. Så løp jeg bort til pappa, og sa at jeg hadde reddet en gutt, sier hun.

– Så dramatisk ut

Røde Kors-mannskaper på stedet startet gjenoppliving av seksåringen, og en lege som var i parken kom også til. Det er uklart hvor lenge gutten lå under vann, men politiet har anslått en tid mellom ett og to minutter.

Seksåringens far fortalte senere at han hadde vært borte fra bassenget i halvannet minutt.

– Det så nok dramatisk ut. De tok hjertekompresjoner og brukte oksygen, sier politibetjent Torstein Verpe ved Bø lensmannskontor til bt.no.

Det så ut som han så etter noe nede i vannet. Jeg pirket i gutten, men det var ikke liv i ham.

Til alt hell endte det bra. Etter en stund var seksåringen i god form igjen. Luftambulansen hadde blitt tilkalt, og da legen derfra undersøkte gutten ble det ikke funnet noen skader.

De tok ham likevel med seg til Sykehuset Buskerud for en rutinesjekk.

– Jeg snakket med faren senest i dag, og gutten er i fin form, sier Verpe, og legger til at Sommarland fulgte alle rutiner.

– Glad det endte bra

Administrerende direktør i Bø Sommarland, Bernt Gunnar Berntsen, bekrefter hendelsesforløpet. Han er først og fremst glad for at alt gikk bra.

– Badevakten har fortalt at en jente var involvert i redningen. Hun hadde pirket borti gutten, og da gutten ikke reagerte, tilkalte hun hjelp og de fikk ham opp, sier Berntsen til bt.no.

Ulykken skjedde i den delen av badelandet som heter Bøverstranda, som er et 1300 kvadratmeter stort basseng laget som en badestrand.