— De tre er nettopp kommet ned fra fjellet og vi holder nå på å avslutte redningsaksjonen, sier operasjonsleder Per Stiegler til bt.no like før klokken 10.00 lørdag formiddag.

Tre timers tur ned fra fjellet

Klokken 13.23 i går fikk Hovedredningssentralen melding om at tre kvinner var i trøbbel på Hardangervidda, mellom Besså og Sandhaug.

De tre kvinnene fant i går kveld sikkerhet i en hytte, men på grunn av været ville ikke redningsmannskapene begynne på turen ned fjellet i går. De fortsatte i stedet i morges, uten at været var blitt noe særlig bedre.

Etter en nesten tre timer lang tur med snøscooter i morges kom de tre kvinnene ned i trygghet i Måbødalen ved Garen cirka klokken 09.40 lørdag. Der vil de transportert videre med bil.

— Kvinnene var i god behold da de kom ned, sier Stiegler.

Det var vanskelige værforhold og utfordrende for redningsmannskapene fra Røde Kors i Eidfjord.

— Det har vært et tøft oppdrag, men det er veldig dyktige folk, sier operasjonsleder Stiegler om de frivillige mannskapene.

Tøffe værforhold

— De skal forsøke å kjøre seg ned fra fjellet, men det blir ikke lett i dette været, sier Stiegler.

Det var fredag kveld vestlig liten storm på Hardangervidda.

– Det ble meldt om en av dem hadde forfrosset en hånd, og at noe av utstyret var ødelagt. De hadde med seg pulk, sa redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen Sør-Norge fredag kveld.

Røde Kors rykket da ut fra Eidfjord med snøscootere og beltevogn.

Ikke i god form fredag

De tre kvinnene i 20-årene kom seg på egen hånd inn i en hytte og fikk varmet den opp.

– Klokken 20.21 fikk vi melding om situasjonen var under kontroll. De blir ikke hentet ned i kveld når det er så sent. Røde Kors-mannskapene tar hånd om dem til i morgen. De har frosset en del, og er ikke i så god form, men tilstanden er ikke alvorlig, sier Vaage.