Det var klokken 01.28 i natt at politiet fikk en telefon om at den latviske familien hadde gått seg vill i fjellet. De fant ikke noen vei ned igjen.

De har gått opp i et ulendt terreng i nærheten av Sundal i Mauranger i Kvinnherad kommune.

Fyrte opp bål

— De savnete ble bedt om å tenne et bål som skapte mest mulig røyk. Om lag klokken ni i morges ble bålet observert av letemannskapene. Det er et svært ulendt terreng i området, så det vil nok gå en halv time times tid til, før letemannskapene har funnet familien, sa operasjonsleder Øystein Jarland ved Hordaland politidistrikt til bt.no klokken 09.30 i morges.

Måtte ha hjelp av helikopter

En Sea King måtte hjelpe den latviske familien som satt fast i fjellet ved Mauranger i Kvinnherad. Terrenget var for bratt til at hjelpemannskapene når frem til fots.

I bra form

— Området er svært ulendt. De lokale Røde Kors-folkene har prøvd å ta seg opp til familien, men har ikke klart det, sier operasjonsleder Øystein Jarland ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Mannen og de to barna skal ha hatt mat med, og er ikke skadd. Men trolig har de hatt en kald og ubehagelig natt i fjellsiden.

De er nå vel nede igjen på Sundal Camping.

REDDET: Far Romans Varlamovs (37) og hans to døtre Alise Tone (16) og Laura Tone (14) har nettopp kommet ned fra fjellet med helikopteret. I hele natt har de vært fast i fjellet, mens mor ventet på campingplassen i Sundal. FOTO: TORE BONDHUS
I SIKKERHET: Sea King helikopteret balte en stund før de fant den skårfaste familien i fjellet over Bondhusdalen. FOTO: TORE BONDHUS