— Jeg drev med hagearbeid og var helt i min egen verden. Plutselig ropte ungene fra trampolinen at det brant i nabohagen. Det brant da i et område på en kvadratmeter nær en båltønne. Jeg løp og hentet hageslangen og da jeg kom tilbake var brannen blitt rundt hundre ganger hundre meter, sier Jon Sigve Sundnes.

Imens ringte konen etter brannvesenet, som i 17.00-tiden rykket ut fra Fana og Laksevåg brannstasjon til brannen i Hjellestadveien i Blomsterdalen.

Kaotisk

— Det var kaotisk da vi kom frem. Da sto det flammer i alle retninger, så vi begynte med å ringe inn brannen, sier brannkonstabel Jan Aase ved Fana brannstasjon.

Da brannvesenet kom frem var flere naboer i full sving med å vanne hekkene sine. Etter hvert kom flere til og var med på bæring og spyling med brannslangene.

— Flere hus sto i fare for å bli tatt av flammene, men vi fikk raskt kontroll over brannen. Rundt 50 mål er svidd ned, så det var et stort område som skulle dynkes. Det er for det meste gress i det rammede området, sier Aase.

Sundnes anslår at syv hus hadde flammer opp til hagegjerdene, men ingen av husene kom til skade.

Slukket med t-skjortene

Brannen stoppet i den ene enden da den kom til en elv. Dette hindret trolig en større skogbrann.

— Et vindkast gjorde at det flammet opp på den andre siden av elven også. Heldigvis sto det en gjeng med ungdommer like ved. De dyppet T-skjortene sine i elven og slukket flammene, forteller Sundnes.

Klokken 20.00 var området kontrollert og bekreftet slukket.

FOTO: HALLSTEIN AADLAND
FOTO: HALLSTEIN AADLAND