Marion og samboeren hennes var ute og gikk tur rundt Svartatjørna ved Krohnegården da ulykken skjedde ved 12.20-tiden påskeaften.

Fra turstien kunne de se at en hund hadde gått gjennom isen på den andre enden av vannet, om lag 20 meter fra land.

— Ikke gå ut!

Umiddelbart grep Marion mobilen og ringte politiets nødnummer. Politiet advarte henne mot å ta seg ut på isen og hente hunden. Froskemannskaper var på vei.

— Hunden virket rolig, men det er kaldt i vannet, så jeg skjønte at den neppe ville klare seg særlig lenge, sier Marion til bt.no.

Like etter forsøkte hundens eier å ta seg ut til hunden sin. Han la ut en planke på isen, men gikk likevel rett gjennom og ned i det flere meter dype tjernet.

— Han kavet og ropte om hjelp, sier Marion.

Far, sønn og hund

Før hundens eier hadde gått ut på isen, hadde han allerede ringt sønnen sin på mobiltelefon og bedt ham komme og hjelpe. Sønnen dukket raskt opp og ålte seg ut på isen med en stige som støtte.

Det gikk ikke bedre med sønnen enn med faren, og snart lå både far, sønn og hund i det iskalde vannet.

I mellomtiden hadde Marion mistet mobiltelefonen i vannet.

— Jeg forsto at vi ikke hadde noen sjanse til å hjelpe dem, så jeg sprang av gårde for å finne en telefon å ringe fra, sier hun.

Halt på land

Etter få minutter kom brannfolk, froskemenn og ambulansefolk til vannet.

— Froskemennene løp til skadestedet og fikk halt de skadde opp av vannet, sier brannmester Edmund Frantzen til bt.no.

— Redningsaksjonen gikk raskt og greit. Vi var heldige. Mannen som falt i vannet først, kan ikke ha ligget der mer enn ti-femten minutter, sier han.

Det skal stå etter forholdene bra til med de to mennene etter isbadet. Begge var nedkjølt, men ved bevissthet da hjelpen kom. De får nå behandling ved Haukeland Universitetssjukehus.

Etter det bt.no får opplyst, hadde den eldste av mennene "moderat underkjøling" da han ble innskrevet. Han var lettere skadet, og tilstanden ble karakterisert som stabil. Lørdag kveld lå han på sykehuset for observasjon.

Mannens sønn skal ha blitt nedkjølt, men ikke alvorlig.

Snarrådige Marion tok hånd om hunden, som så ut til å være kald, men i fin form. Hunden befinner seg nå hjemme hos matmor i Fyllingsdalen.

<b>OVERLEVDE:</b> Hundeeieren var sterkt nedkjølt, men ved bevissthet, da han ble fraktet bort i ambulanse.
Jan M. Lillebø
<b>HULL:</b> Hunden og mennene klarte å komme seg om lag 20 meter ut på den tynne isen før den brast.
Jan M. Lillebø