Begge ungdommene var beruset da de ble plukket opp fra sjøen under Sotrabroen. Den ene var delvis bevisstløs da redningsmannskapene fant ham. Polititjenestemenn som tok hånd om resten av gjengen på land, karakteriserer tilstanden til enkelte i følget som overstadig beruset. Det var tre jenter og tre gutter om bord i motorbåten.

Dramaet begynte med at en av passasjerene falt over bord. Da stupte en annen i sjøen for å redde ham. Forsøket mislyktes og kunne fort endt i en tragedie. En av kvinnene i gjengen greidde å varsle politiet med sin mobiltelefon.

Politiet fikk meldingen kl. 9.09 og en knapp halvtime seinere var de reddede underveis til Bergen i to ambulanser. De ble kjørt direkte til Haukeland sykehus. Resten av følget ble fraktet — til dels motstrebende - med inn til Bergen til avhør.

Det ble rykket ut med både Luftambulanse og store styrker til kaien i Knarrevik. Sjøen var blikk stille, men strømmen er alltid sterk under Sotrabroen. Det var aldri fare for at den gamle motorbåten skulle synke. Båten og dens passasjerer ble tauet inn til kaien på Knarrevik av «Frosken».

Politiet hadde søndag formiddag brakt på det rene at gjengen kom fra fastlandet. Vaktsjef Steinar Myrseth ved Bergen politidistrikt sier at politiet hadde problemer med å lokalisere båten. Folkene om bord visste nemlig ikke helt hvor de befant seg.