— Jeg måtte ut et vindu midt på natten i bare pyjamasen, sier William Persson til bt.no.

85-åringen er akkurat tilbake i Bergen etter den dramatiske opplevelsen i Hedemora i Sverige.

Forsøk på mordbrann

Det var ved tretiden natt til mandag to menn med finlandshetter over hodet gikk bort til Stadshotellet i sentrum av Hedemora. Der knuser den ene av mennene et vindu inn til hotellets pub med en øks, mens den andre kaster en brannbombe inn gjennom vinduet.

Deretter flykter begge i en Volvo 740. Svart røyk velter kort etter ut fra hotellet som evakueres. Ingen av gjestene blir skadet i dramaet, men politiet betegner angrepet som forsøk på mordbrann.

William Persson sov i et rom i nærheten av vinduet der brannbombene ble kastet inn. Han våknet og ble reddet ut av vinduet da datteren Marianne Franck Persson og svigersønnen Øyvind Franck banket på vinduet.

— Det gikk jo greit. Det skjedde ingenting med meg, men det var litt jævlig, sier han.

Politidrap

Blant hotellets gjester var en rekke journalister fra Stockholms-tabloidene Aftonbladet og Expressen, som hadde inntatt Hedemora for å dekke politidrapet dagen i forveien. Politiet har ikke funnet noen kobling mellom de to sakene, men avviser ikke en slik teori.

— Vi vet bare at det har skjedd, men ser ingen sammenhenger. Vi vet derfor heller ikke hvorfor brannbomben ble kastet inn på hotellet eller hvem som gjorde det, sier Dala-politiets presseansvarlige, Bo Persson til Mora Tidning.

DRAMATISK: - Jeg måtte ut et vindu midt på natten i bare pyjamasen, sier William Persson. FOTO: TORGEIR NORLING