Klokken 17.00 var padleren som lå i vannet ved Hitsøy Lykt i Fjell kommune reddet opp av luftambulansen.

Da hadde det gått en halvtime siden Hovedredningssentralen først fikk melding om hendelsen.

— Mannen var våt og kald, og blir ivaretatt av helsevesen, sier redningsleder Nils Ole Sunde ved hovedredningssentralen.

Han anslår at det bare er et par varmegrader i sjøen.

Mye dønninger

Svein Houge var med mannen i kajakk da han kantret.

— Vi var på vei rundt Hitsøy på en treningstur. Så ble det mye dønninger, og vi bestemte oss for å snu. Men før han fikk snudd skikkelig gikk han rundt, sier Houge.

Houge forteller at kameraten klarte å holde seg fast i kajakken, som Houge så forsøkte å taue inn til land. Men på grunn av dønningene røk linen etter rundt ti minutter.

— Jeg så at han drev mot øyen, og bestemte meg for å padle til land og ta imot ham. Men da jeg kom på land, var han på vei vest for øyen, sier Houge.

Da ringte Houge 113. Kameraten hadde da ligget i vannet i rundt en halv time, anslår Houge. I alt ble altså mannen liggende i sjøen i nærmere en time.

— Jeg var aldri redd, for jeg var sikker på at han hadde god tørrdrakt, og jeg hadde mobiltelefon med meg, sier Houge.

Mannen fikk skulderen ut av ledd i redningsaksjonen, i tillegg til at han var nedkjølt. Han er sendt til Bergen legevakt i ettermiddag.

Høye bølger

Redningsmannskaper og dykkere rykket ut for å hjelpe en padleren.

— Mannen og kajakken ligger inntil land, men mannen kommer seg ikke opp i båten igjen på grunn av høye bølger, sier operasjonsleder Ronny Lentfør.

Ifølge operasjonssjef ved Bergen brannvesen skal padleren ha drakt på seg, og fortsatt være synlig fra land.

Lokalt brannvesen er på stedet, i tillegg har Bergen brannvesen sendt dykkere i beredskap. Også helikopter, ambulansebåt og redningsskøyte er på vei.