Luftambulansen ble varslet klokken 12.20 om trafikkulykken på Mjølfjell i Voss kommune i formiddag.

En Subaru firhjulstrekker gikk rundt og ble fullstendig smadret da den kjørte ut i krysset opp til stasjonen på Mjølfjell.

— De lå fastklemt i vraket

— Da jeg kom til stedet satt lå de to fastklemt i bilen, som lå på taket. Det var nett så vidt de hadde plass til å ligge. Det var et Guds under at de ikke ble mer skadd, sa de andre som kom til stedet, forteller en av redningsmennene til bt.no. Han fikk selv varslet luftambulansen.

— Motoren gikk og hjulene surret. Jeg var redd for at hele bilen skulle eksplodere. Derfor måtte jeg først få stoppet motoren. Så fikk vi de to eldre menneskene ut bakdøren. Den ene hadde noen kutt i armen og de trenger nok en legesjekk, men ellers var de tilsynelatende uskadd, forteller karen.

Kunne ha havnet i fossen

Hadde de hatt litt større fart kunne bilen ha havnet i Rjoandefossen. Da hadde det neppe gått så bra. Ulykken skjedde noen hundre meter fra butikken på Mjølfjell, i krysset der veien går opp til stasjonen.

Etter det bt.no forstår er de to i bilen i åttiårene og fra bergenskanten. De hadde vært på hytten på Mjølfjell, og på vei nedover dalen da ulykken skjedde.

Bilføreren skal ha hørt noen rare lyder fra bilen like før de gikk rundt.

— Det var to eldre mennesker i bilen. Den ene er uskadd, den andre er lettere skadd. Hun er kjørt med ambulanse til Voss sjukehus, sier politibetjent Kjell Fester ved Voss lensmannskontor til bt.no.