Morten Vee og kompisen Vidar Aursland Eikanger var snarrådige da de kom frem til ulykkesstedet på E39 ved Jekteviken på Stord søndag kveld. Bilen som hadde ligget foran dem, stupte ned i krateret etter veiraset.

— Det hele var helt surrealistisk. Veien bare forsvant, sånn helt plutselig. Jeg holdt sjøl på å kjøre ned i hullet, men trådde bremsene i bånn og klarte å stoppe, forteller Vidar Asursland Eikanger til Haugesunds Avis.

De to unge mennene hoppet ut av bilen for å sjekke om det var noen nede i det gapende hullet. Der så de en bil langt nede.

Begge klatret ned, og så kvinnen som satt fastklemt ved rattet. Hun var ved bevissthet, og i baksetet satt guttene hennes, en toåring og en femåring.

Mennene konsentrerte seg om å få ungene ut og opp i sikkerhet. Mens de var nede i hullet raste det ut jord og stein. En svær kampestein la seg i ro like ved bilen, forteller mennene til Haugesunds Avis.

— Ungene var rolige, men de spurte etter mamma hele tiden, sier Vee til avisen.

Barna kom uskadd fra ulykken, mens moren pådro seg et komplisert beinbrudd i en arm. Hun får nå behandling på Haukeland Universitetssjukehus.