— Han våknet idet han falt ut av vinduet. Han vet ikke hva som skjedde før han falt ut, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved Vold - og sedelighetsavsnittet på Sentrum politistasjon.

Politiet har nå avhørt 19-åringen som falt rundt 15 meter ned fra studenthjemmet. Det skjedde natt til torsdag 21. august.

Skrudde opp vinduet

— Vi har snakket med ham på sykehuset. Han var alene da han falt ned vinduet. Da sto vinduet på vidt gap. Han hadde selv skrudd av et ekstra beslag for bedre lufting, sier Lian Mathiesen.

19-åringen kom fra en fest ved Norges Handelshøyskole natt til torsdag. Han skal ha gått og lagt seg ut på natten. Av en eller annen grunn har han stått opp og falt ut av vinduet etter det.

— Han kan ikke forklare hva som skjedde, bare at han våkner av at han faller og lander på noen sykler. De tok imot ham. Han har vært heldig, sier Lian Mathiesen.

Ved 04-tiden på natten ble 19-åringen funnet av en kvinne som så ham ligge skadet på bakken.

SiB utenfor mistanke

Politiet ser ikke noen grunn til å foreta ytterligere avhør i saken. De har heller ikke noen mistanke om at Studentsamskipnaden (SiB) ikke har sikret vinduene godt nok.

Vinduene er av typen H-vinduet med barnesikring. SiB forklarer at det ekstra beslaget som 19-åringen hadde skrudd av er plassert der for å hindre at en av hengslene skulle gå ut av sporet når det blåser eller vinduet åpnes fort.

Denne uken tar SiB en evaluering av ulykken, som kunne fått fatale følger for 19-åringen.

— Vi skal blant annet vurdere om vi skal gjøre noe med vinduene og om de er tilfredsstillende sikkerhetsmessig, sier boligdirektør Thorbjørn Hauge i SiB.

Les også: Flere fallulykker

88 cm fra gulvet

Dette vil i så fall være ekstra sikkerhetstiltak, ettersom vinduene er forskriftsmessig plassert i dag.

Det er 88 centimeter fra gulvet og opp til nederste kant på H-vinduene på Hatleberg.

— Dette er litt lavere enn de ville bygget vinduene i dag, men innenfor det tillatte, sier Haug.

Også SiB mener at 19-åringen har vært heldig.

— Han traff to sykler som tok imot ham. Det har nok vært en av årsakene til at det gikk så bra, sier Haug.

Helse Bergen opplyser at 19-åringens tilstand nå vurderes som lettere skadet.

GEIR MARTIN STRANDE (MMS)