Klokken var rett over midnatt natt til i går, da 18-åringen kom kjørende i en blå Golf utover riksvei 550 mot Utne. På den isete veien like før Aga mistet han kontrollen over bilen. Golfen gikk over den lave murkanten, gjennom om noen større trær, og stoppet i noen busker.

Bilen ble hengende i buskene og de små trærne noen meter på nedsiden av veien. Nedenfor går fjellveggen om lag 15 meter rett ned i Sørfjorden. Lokalkjente sier at fjorden under er dyp, og at ungdommen neppe ville overlevd om bilen ikke hadde stoppet i de siste buskene.

Mens bilen hang i trærne klarte 18— åringen selv å ringe etter hjelp og varsle om ulykken med sin mobil.

Den 18 år gamle hardingen ble kjørt til Odda sjukehus. Der ble han i går operert for skader i hodet og i ansiktet. Tilstanden ble i går ettermiddag betegnet som alvorlig, men stabil og ikke livstruende.

Ulykken skjedde på den svingete veien mellom Kråkevik og Aga på vestsiden av Sørfjorden i Ullensvang kommune.

Det skal ha vært veldig glatt i veien i dette området da ulykken skjedde. Alt vannet som har fosset ned den siste tiden er frosset, og har lagt seg som is i veien.

På det stedet 18-åringen kjørte utfor er det bare en lav murkant mellom veien og det bratte fjellveggen rett ned i fjorden.

— Hadde ikke bilen stoppet i buskene, så hadde bilen gått rett i sjøen, sier politioverbetjent Terje Oksnes ved Odda politistasjon til BT. Sjåføren var alene i bilen da ulykken skjedde. Politiet har ikke mistanke om promillekjøring.