— Mannen sto alene og holdt på å heise takstoler oppå lastebilen sin. Trolig har konstruksjonen glidd, og falt oppå han. Mannen kom i klemme og fikk en hjertestans, sier Tor Noreide, politibetjent ved Fyllingsdalen politistasjon.

Trolig lå mannen bevisstløs noen minutter før han ble oppdaget. Noreide sier det var kollegaer som reddet mannen ved å sette i gang hjertekompresjoner og kunstig åndedrett.

Klokken var rundt 07.50 da ulykken inntraff på Sotra Takstolfabrikk. 49-åringen ble sendt med luftambulanse og er nå på Haukeland universitetssykehus.

Ved sykehuset får bt.no opplyst at tilstanden til 49-åringen er alvorlig, men stabil. Han skal være skadet i begge lungene, og den ene skal være punktert.

Arbeidstilsynet har undersøkt ulykkesstedet, men kan foreløpig ikke si om sikkerheten på fabrikken er tilfredsstillende.

— Foreløpig har vi ikke noen klar oppfatning om hva som er årsaken til ulykken. Det var ingen vitner som så det som skjedde, så vi må snakke med mannen selv og politiet før vi kan konkludere med noe, sier Evy Dale, inspektør med Arbeidstilsynet i Bergen.

LANDET: Mannen ble i morgentimene fraktet med luftambulanse til Haukeland sykehus.
RUNE STØLÅS