Mirakelkatten satt fast i mørket i et avløpsrør i 12 døgn før den tilfeldigvis ble oppdaget av en nabo. Da hadde den vært savnet fra hjemmet sitt i Stryn siden mandag 24. juli, skriver VG.

Mjauet i røret

— Det var naboen som hørte svak mjauing fra en kum torsdag. Sent lørdag kveld fikk vi endelig reddet Rufus takket være brannvesenet. Da hadde vi prøvd alt mulig, forteller Even.

Rufus hadde falt 60 meter under bakken. Det glatte plastrøret gjorde det umulig for ungkatten å få tak med potene. Familien sendte ned et kamera under bakken for å se hvordan det sto til.

— Det var veldig spesielt å se Rufus nede i røret. Han presset de fire potene ut i kantene og hodet opp i den andre kanten for ikke å gli videre nedover i røret, sier matfar Arild Lyslo.

Rufsete og tynn

Etter flere mislykkete forsøk på å få Rufus ut av røret, fikk familien hjelp av brannvesenet.

— Da hadde vi allerede fått gift av dyrlegen. Det var siste utvei. Vi var klar til å sende ned mat med gift i for at den ikke skulle lide mer nede i røret. Heldigvis slapp vi det, forteller Arild Lyslo.

Brannvesenet fikk sendt ned en brannslange i røret. Den var såpass tykk at Rufus klarte å klatre opp på den. Hankatten er i overraskende god form etter hendelsen.

— Han var litt rufsete og tynn, men nå har han det bra. Han har fått mat og mye kos, sier Even Lyslo.

GUNNHILD SINDRE