— Jeg er veldig glad for at vi har kommet til en enighet. Nå kan dyreeiere føle seg trygge på å få hjelp også utenfor kontortid, sier Helge Stormoen (Frp), byråd for kultur, næring, idrett og kirke.

Tirsdag morgen var Fjell, Bergen, Sund, Askøy, Os, Øygarden og Osterøy samlet til et møte for å bestemme smådyrvaktens skjebne. Som BT skrev i dag, har det den siste uken vært snakk om å få på plass et spleiselag. Det ble også løsningen da kommunene møttes tirsdag.

- En uholdbar situasjon

— Alle kommunene vil nå spleise, forteller Stormoen, som beskriver kvelden og natten mellom 1. og 2. oktober, da vakttilbudet var nede, som ubehagelig.

— Det å ikke ha noen på vakt, var en helt uholdbar situasjon. Jeg er veldig glad for at vi har kommet frem til en løsning, sier han.Osterøy vil ikke delta i spleiselaget, da de allerede har en veterinær på vakt som tar både store og små dyr.

Det er Bergen kommune som vil administrere vaktordningen.

- Strålende nyheter

Sondre Båtstrand (MDG) er en av politikerne som har engasjert seg i kampen om smådyrvakten, og tar godt imot nyheten om at tilbudet nå reddes.

— Dette er strålende nyheter. Tilbudet berører svært mange, og det er veldig bra at det nå blir ordnet opp, sier Båtstrand.

De Grønne-politikeren understreker at tilbudet er lovpålagt i dyrehelsepersonelloven, men lar likevel ikke frustrasjonen over de siste ukene med diskusjon overskygge gleden over avgjørelsen.

— Akkurat nå puster jeg bare lettet ut, sier Båtstrand.

Sterke reaksjoner

Ordfører i Øygarden, Otto Harkestad (Ap), sier til BT at innbyggerne i Øygarden har vist sterke reaksjoner etter at nyheten om at tilbudet stod i fare kom ut.

— Det har vært reaksjoner lokalt hos oss, i forhold til usikkerheten man får ved å fjerne et slikt tilbud. Det overrasker meg litt hvor sterke følelser som er involvert i dette, sier Harkestad, som gleder seg over at tilbudet blir opprettholdt.

— Jeg er veldig glad for at vi kom til en enighet, sier Harkestad, som får støtte fra ordfører i Os, Terje Søviknes (Frp).

— Også innbyggerne i Os kommune har reagert. Det har blitt noen frustrerte telefoner, forteller Frp-politikeren.

Svært lettet

Birte Toft, faglig ansvarlig ved Gården dyreklinikk, forteller at de er svært lettet.

— Det er dette vi har håpet på. Jeg tror veldig mange kommer til å bli veldig lettet. Vi har hatt en periode med stor uvisshet, og det er godt at den tiden er over. Jeg er glad for at kommunene tenker at dyrevelferd er noe som bør prioriteres, sier hun.