• Jeg har aldri vært redd for å gå her før nå, sier Liv Slevolden (20). Hun og venninnene var omtrent alene på Fløyen mandag kveld.

Fløyen ligger innhyllet i tåke mandag kveld. Til vanlig brukes det yndede turområdet flittig av joggere om kveldene. Men nå er her nesten ingen.

— Vi var her forrige mandag og, da var det fullt av folk. I dag har vi nesten ikke møtt noen, sier Thea Tveter (21).

- Aldri redd før

Sammen med tre venninner stopper hun opp ved Fløypilen for en pust i bakken. Venninnene er på samme alder som Anja Weløy Aarseth (21), som ble funnet drept på byfjellet i Ålesund lørdag.

Ingen av dem ville turt å gå alene på Fløyen i går kveld.

— Jeg har aldri vært redd for å gå på hit alene før nå. Det er skummelt å tenke på hva som kan skje, sier Liv Slevolden (20).De har snakket mye om den tragiske saken, som startet som en forsvinning.

- Tok alle forholdsregler

Mandag ble det bekreftet at Aarseth ble drept av en ukjent gjerningsmann.

Området hvor hun ble funnet, er for ålesunderne det Fløyen er for bergenserne.

— Man tenker ikke at slike ting går an. Hun hadde jo tatt alle forholdsregler, og løp på et sted der det ferdes mye folk. Det er skummelt å tenke på at dette kan skje på så trafikkerte steder. Her tenker man at man skal være trygg, sier Slevolden.

- Risikabelt å gå alene

Noen hundre meter lenger mot Fløyen, er Frode Garmandslund nesten fremme ved målet. Han forteller at han går på Fløyen minst to ganger i uken, i all slags vær.

— Til vanlig er de fleste jeg treffer her oppe jenter i 20-30-årsalderen. I dag har jeg nesten ikke truffet noen. Det kan skyldes været, men også at folk er redde, sier han.

LØPER MED NØKLER: Jennifer Duggan (25) løper med nøklene sine i den ene hånden for å beskytte seg, når hun er på løpetur hjemme i Canada.
ROAR CHRISTIANSEN

En som ikke er redd, er Jennifer Duggan (25) fra Canada.— Det er utrolig trist det som har skjedd. Men jeg var allerede før dette skjedde bevisst på risikoen ved å bevege meg alene som kvinne. Vi kan ikke la frykten komme i veien for friheten vår.

Hun forteller at hun selv har opplevd å være redd når hun er ute og løper i parker hjemme i Vancouver, og har aldri musikk i begge ørene.

På Fløyen føler hun seg trygg, sammen med kjæresten Ove Kvavik.

— Jeg blir bekymret av det som har skjedd, og ville nok ikke likt det om hun gikk her alene. Men det må hun bestemme selv, sier han.

Klubben deltar i minneseremoni

Tidligere mandag kveld var styret i Bønes IL, hvor Anja Weløy Arseth spilte fotball, samlet.

STYREMØTE I KVELD: I klubbhuset til Bønes IL, hvor avdøde Anja Weløy Aarseth spilte fotball, var det ekstraordinært styremøte mandag kveld. - Det er et stort sjokk og mange har det tungt, sier han.
ROAR CHRISTIANSEN

— Vi ønsker å stille oss bak de private initiativene som tas av dem som sto henne nærmest, og diskuterer hvordan vi skal håndtere situasjonen, sier styreleder Christian Kanzler.I løpet av uken vil det komme i stand en seremoni, som klubben med rundt 1000 medlemmer er bedt om å bidra i.

— Vi vil fortsette så normalt som mulig for de yngste, mens vi prøver å ivareta de som er mer direkte berørt, sier Kanzler.

På banen foran klubbhuset skulle det spilles A-lagskamp i går. Den ble avlyst. Også treningsstarten for laget til Aarseth er utsatt.

Åpen kirke tirsdag

Tirsdag kveld åpner Bønes kirke for dem som måtte ønske å samles der.

— vi ønsker å være tilgjengelig for nærmiljøet, og håper dette skal være et godt sted å være og et samlingspunkt, sier sokneprestGunn Kongsvik.

Kirken vil være åpen fra 18–20 i morgen kveld. Det vil bli tekst og musikk.

— alle som ønsker å komme hit, er velkommen for å tenne lys og støtte hverandre, sier hun.