Det sier en kvinne som kjørte bak bilen fra Utrykningspolitiet på Sjølinjen torsdag 2. mai.

STANSET: Trevor Jonathan Caine hevder han ble utsatt for vold fra politiets side da han ble stanset på Fjøsanger torsdag 2. mai like før klokken 19.00.
PRIVAT

Caine hevder overfor BT at han ble utsatt for vold fra politiets side.

_Har du tips i saken? Send MMS til

2211 eller e-post til 2211@bt.no_

Kvinnen hadde en avtale klokken 19.00, og kom omtrent samtidig som Caine på tofeltsveien i Fana med mannen ved sin side.

Hun ønsker å være anonym av hensyn til stedet hun arbeider ved, men sier seg villig til å vitne om det hun så hvis saken kommer for rettsapparatet.

«Ungdommer eller ruset sjåfør»

I en e-post til BT skriver hun:

«Hei, jeg kjørte parallelt med den sivile politibilen den aktuelle dagen og tenkte at dette må være ungdommer eller en ruset sjåfør. Bilen lå midt mellom to kjørefelt og kjørte på en måte som gjorde at jeg valgte å holde avstand. Jeg ble overrasket da den satte på blålys og krysset kjørefeltet foran andre biler for å komme opp på rundkjøringen på Fjøsanger.»

— Vrengte inn

Kvinnen så ikke hva som skjedde da Caine ble stanset. Hun la bare merke til at den svarte bilen som hun hadde reagert på, satte på blålys i bakruten.

— Jeg ble forundret over at det kom på blålys, da bilen like før hadde kjørt i begge felt. Da den vekslet mellom feltene, blinket den ikke. Rett før rundkjøringen på Fjøsanger, vrengte den inn i høyre felt foran en annen bil. Den kjørte skikkelig bajas, sier hun.

«Vinglete og aggressivt»

Hennes mann bekrefter historien.

— Jeg mener det var en svart Mercedes som kom forbi oss. Den kjørte vinglete og aggressivt. Den skar foran oss før den satte på blålysene og stanset nær en mindre bil. Jeg husker ikke fargen på den eller bilmerke, sier mannen.

— Selv om jeg så blålysene komme på i bakvinduet, trodde jeg ikke at det var en politibil. Jeg antok det var en typisk ungdomsbil, legger han til.

Ekteparet understreker at de ikke så hva som skjedde mellom Caine og politiet etter at bilene var stanset. Men i likhet med Caine, trodde ikke de det var en politibil som kom på veien, til tross for at den satte på blålys.

- Som en film

Kristian Konglevoll (23) kom kjørende langs Sjølinjen på omtrent samme tid som Caine. Han er medlem av en Facebook-side som varsler om trafikkontroller i bergensområdet, og visste derfor at den mørke bilen som passerte ham var en sivil politibil.

— Jeg lå rundt fartsgrensen, og de blåste forbi meg. Det så ut som kjøring du ser i en film. Hadde jeg ikke visst at det var en politibil, hadde nok jeg også tenkt at det var en ruset fører eller en ungdom som drev villmannskjøring, sier Konglevoll, som jobber som materialforvalter i et oljeselskap.

Han svingte av motorveien ikke lenge etter at han ble passert, og så ikke noe til pågripelsen av Caine.

— Men det så ikke ut som bilen fulgte etter noen da den passerte meg, sier Konglevoll.

- Så brutalt ut

BT har snakket også med en mann i 60-årene som kjørte forbi idet Caine ble pågrepet.

— Det lå en eldre kar med tynt, grått hår i veibanen. Oppå ham satt en annen mann. Det så ut som han holdt armen hans opp i luften. Bak det som må ha vært Caines bil, sto en svart bil med blålys i bakruten, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Samtidig som en politimann satt oppå Caine, befant den andre tjenestemannen seg inne i Caines bil, ifølge vitnet.

Han og konen reagerte på at pågripelsen så brutal ut.

— Vi sa «oi, dette så brutalt ut mot en eldre mann». Men vi tenkte jo at han måtte ha gjort noe galt, sier mannen.

I likhet med det kvinnelige vitnet som så politibilen før pågripelsen, er han ikke i tvil om at han ville stilt som vitne hvis saken kommer for retten.

BT har forsøkt å få kommentar fra UP-sjef Leon Nordanger, uten å lykkes.