• Dette aksepterer vi ikke, sier skolebyråd Filip Rygg om mobbing av personer med rødt hår.

Tidligere i dag skrev bt.no om en Facebook-aksjon som oppfordrer til mobbing og vold mot elever med rødt hår. Både foreldre og rektor ved Ortun skole i Fyllingsdalen er bekymret over hva som kan skje på bergensskolene i morgen.

Byråd for barnehage og skole i Bergen, Filip Rygg, reagerer sterkt på opplysningene.

— Bergensskolen har nulltoleranse mot mobbing, og jeg er opprørt over det som fremkommer i artikkelen, sier Rygg til bt.no.

- Min sønn er livredd

En bekymret forelder sier til bt.no at sønnen hennes er livredd for å gå på skolen i morgen, etter at medelever denne uken har slengt meldinger av typen «bare vent til fredag!» til ham. Moren ble helt sjokkert, og også rektor Ivar Skjelten opplever aksjonen som «helt bisarr».

— Dette er jo uprovosert vold! Man sparker ikke ned folk fordi de har rødt hår, sier Skjelten til bt.no.

- Skal tas alvorlig

Skoelbyråd Filip Rygg forteller at kommunen var i møte med 20 rektorer om mobbing så sent som i går. Der diskuterte de ikke den såkalte «spark en med rødt hår»-dagen, men generelt om mobbeprogrammer i bergensskolen.

Rygg varsler et krafttak mot mobbing.

— Vi vet at mobbing eksisterer, og det er fullt mulig å gjøre noe med det. I slike episoder som dette vil vi være tydelige. Dette aksepterer vi ikke. Enhver episode knyttet til dette eller andre ting må tas alvorlig, sier skolebyråden.

Synspunkter? Del dem med våre lesere her.