I tillegg er det tatt ut siktelse mot en tredje person som har jobbet med prosjektet. Alle de siktede satt onsdag i avhør hos politiet, skriver avisen.

Blant de siktede er en direktør og en mellomleder i Bergen kommune, som begge ble utpekt som mistenkte etter kommunens interne granskning.

Nekter

Alle de siktede nekter straffskyld for grov økonomisk utroskap eller medvirkning til dette, ifølge BA. Avisen melder også at politiet slo til mot flere adresser for å sikre seg beviser i saken onsdag.

Et av selskapene som deltok i den omstridte anbudskonkurransen, Atea, fikk også besøk av politiet onsdag, ifølge BA. Ingen i selskapet er siktet i saken.

Forholdene er knyttet til den såkalte TTT-avtalen, en IT— og telefonavtale med Bergen kommune verdt mellom 150 og 170 millioner kroner. Anbudskonkurransen ble avlyst i september 2009, på grunn av mistanke om lekkasjer. En intern granskning viste at ansatte i kommunen trolig har lekket informasjon til flere av tilbyderne.

Kan miste jobben

Granskerne kritiserte også tett kontakt mellom politikerne og de ansvarlige for anskaffelsen.

På bakgrunn av granskningen valgte kommunen å politianmelde forholdene. Kommuneadvokaten har også gått inn for at direktøren skal miste stillingen sin.