Mannen som ble pågrepet lå og sov i lokalene til MC-klubben Union MC da politiet tok seg inn i lokalet. Politiet tok seg inn ved å knuse en rute i den ene døren.

— Pågripelsen foregikk uten dramatikk, sier etterforskningsleder ved Fana politistasjon, Geir Duesund, som ledet razziaen.

Mannen (33) som ble pågrepet er fra Vestlandet, og har en perifer tilknytning til Union MC. Han er siktet for heleri og besittelse av narkotika. Politiet lette torsdag etter flere medlemmer av Union MC, som de ønsker å få avhørt. Etter det bt.no kjenner til, befant flere av klubbens medlemmer seg like i nærheten av klubblokalene mens razziaen pågikk.

- Vellykket aksjon

Razziaen begynte rundt klokken ti, og politiet finkjemmet lokalene i flere timer. Det ble beslaglagt tyvegods og narkotika.

— Aksjonen var vellykket. Foreløpig vil vi ikke si noe om mengden narkotika som er beslaglagt, heller ikke hva slags tyvegods. Vi ønsker å avhøre flere av klubbens medlemmer, sier lensmann Norvald Visnes i Fana.

Union MC har 10 - 20 medlemmer, og har klubblokaler i Osveien. Flere av medlemmene bor i klubblokalene. Union MC oppsto da MC-klubbene Barfly og Travellers slo seg sammen for tre år siden.

God kontakt med Hells Angels

Politiet mener at Union MC det siste halvannet året har arbeidet med å bli medlemmer i Hells Angels (HA).

— Vi vet at det er god kontakt mellom Hells Angels og Union MC, sier Visnes. Da politiet slo til mot Union MC i april i år, ble 29 personer pågrepet. En stor del av disse ble siktet for befatning med narkotika, besittelse av våpen og heleri.

Festlokaler og barer

Klubbens eiendom i Osveien består av flere bygninger. To av bygningene inneholder festlokaler, og det er flere barer i bygningene. Politiet har tidligere mistenkt MC-klubben for å drive ulovlig skjenking fra lokalene.

— Vi kommer til å undersøke om det har foregått ulovlig skjenking ut fra observasjoner som ble gjort i lokalene i dag, men vi har ikke grunn til å tro at det foregår ulovlig skjenking i så stort omfang som sist, sier Visnes.

Aksjonen var planlagt fra politiets side, på bakgrunn av opplysninger fra tyveri- og brannavsnittet ved Bergen politikammer om at det befant seg tyvegods i lokalene.

— Vi holder dette miljøet under kontinuerlig oppsikt, sier Duesund.

Foto: Arne Nilsen