Victor Xavier på Haukeland i Arna forteller at drikkevannet hans begynte å lukte sterkt av kloakk onsdag ettermiddag.

— Det ble bare verre og verre. Vi ringte vann- og avløpsetaten i Bergen kommune og fikk beskjed om å tappe vannet helt til det ble friskt. Vi tappet i tre timer, men det hjalp ikke, fortviler Xavier.

- Ufarlig

Mange har tipset BT om problemer med vannet i området. Onsdag ettermiddag kom den første klagen inn til Bergen kommune, og siden har de strømmet på.

— Det er i alle fall ikke kloakk i vannet, men det kan fremstå som den type lukt, sier Hogne Hjelle, avdelingsleder på teknisk avdeling i Vann- og avløpsetaten.

Han forteller at det er trygt å drikke vannet, men ikke behagelig.

Vannet sto i rørene

Vannet lukter råttent og smaker ekkelt fordi Espeland vannbehandlingsanlegg har vært ute av drift i to uker. Da det ble koblet tilbake onsdag, var det vann som hadde stått i rørene som kom ut av kranene.

— Vennbehandlingsanlegget på Espeland fungerer under normale forhold, men nå kom det plutselig mye vann på en gang, og det er nok derfor vi har hatt problemer, sier Hjelle.

Bedres i dag

Kommunen har koblet fra anlegget, men det er fremdeles illeluktende vann igjen i rørene

— Vi har spylt rørene masse. Vi anbefaler folk å la kranene renne. Det er beklagelig at det tar tid, sier Hjelle.

Han tror vannet vil bli bedre i løpet av dagen.

— Det vil variere etter hvor nært man bor hovedvannledningen, men det vil bli bedre og bedre. Jeg vil tror det blir bra i løpet av dagen, men kan ikke si det nøyaktig.

Anlegget kobles ikke på igjen før de ansatte i etaten er sikre på at vannet lukter og smaker godt.