Fisketorget er en av Bergens største turistattraksjoner, men det er slett ikke ferske varer kundene blir bydd. TV 2 Nettavisen avslørte i går at det selges bedervet fisk på Fisketorget. Den bedervede fisken kommer fra en av veteranene på torget, og nå frykter de andre torghandlerne for sitt gode navn og rykte.

I løpet av to uker kjøpte TV 2 et tilfeldig utvalg av sjømat. Så ble vareprøvene testet på et laboratorium. Resultatet var skremmende. Fire av seks prøver var av en så dårlig kvalitet at man kan bli syk av å spise varene. Tre av prøvene var bedervet.

— Det er nesten så denne seifileten går av seg selv, så mye bakterier er det i den, seier Paal Fennell, distriktssjef i Mattilsynet Bergen, til TV 2.

Fennell mener fiskehandleren ikke har råd til å kaste fisken, men legger den ut i disken igjen også etter at den er blitt for gammel.

— Lureri, rett og slett, seier Fennell.

All den bedervede testfisken kommer fra en enkelt fiskehandler - Øystein Fjellskål. Han var svært ordknapp da TV 2 konfronterte ham med prøveresultatene. Ledelsen på torget tok straks affære da saken ble kjent, og kalte fiskehandleren inn på teppet.