Første byggetrinn av Løvstien er ferdig fra Langegården og nordover til Grønnestølen, og her ligger rastebuen som tilbyr ly for vind og regn. Eller du kan bare sitte her og nyte roen og utsikten.

Buen måtte selvfølgelig åpnes med snorklipping, og det fikk lille Olav Møen Nygaard på to år gjøre. Rastebuen har også fått hans navn, han og oldefars.

Det er Nygaard-familien som eier denne gamle og bratte beitemarken, som før også var slalåmbakke. GC Rieber Fondene har betalt herligheten. Initiativet kommer fra Christian Rieber, og Bergens Skog— og Træplantningsselskap har stått bak alt det praktiske fra søknader, avtaler, grunnarbeid og oppsetting av buen.

Christian Rieber koste seg i går, han hadde tatt med en lirekasse, og sveivet i vei. Gjestene og turgåere drakk saft og spiste skillingsboller. Ungene fra Løvstakken barnehage måtte selvsagt være med sammen med Monica Rørtveit og Ragnhild Nesse, de er jo alle fremtidens brukere av rastebuen.

— Dette er en grindverkskonstruksjon, forteller skogmester Jørgen Frønsdal.

Huset er tømret av Gunnar Kleive, Ola Tormod Presttun og Sigurd Birkeland i skogselskapet. Tømmeret kommer selvsagt fra Byfjellene.

— Det geniale med denne eldgamle vestlandske byggeskikken er at du kan plukke huset fra hverandre hvis du ønsker, det er bare å slå ut trepluggene, så kan du frakte materialene vekk og sette huset opp på ny plass hvis det er ønskelig, legger han til.

Det er god plass inne, med benker både ute og inne. Fra før har vi slike rastebuer på Fløyen og Sandviksfjellet, den neste er planlagt i Munkebotn.

— Hva med resten av stien?

— Planen er at vi setter spaden i jorden fra Damsgård og sørover til høsten, sier byfjellsforvalter Jan Robert Brandsdal i Grønn etat.