– Han uteble fra soning, og det er straffbart. Strafferammen er seks måneder fengsel, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt.

Shahid Rasool (32) ble etterlyst over hele verden da han ikke kom tilbake etter permisjon fra Bergen fengsel i november i 2005.

– Jeg følte det var byråkratisk rasisme da jeg ikke fikk prøveløslatelse og åpen soning. Derfor stakk jeg på ferie. Jeg var rundt i Europa, i Thailand og en liten tur i Pakistan. Jeg reiste og hadde det bra, fortalte Rasool da BT intervjuet ham i Bergen fengsel i fjor høst.

32-åringen soner en straff på 12 år i Bergen fengsel etter å ha blitt dømt for over 100 forbrytelser, blant annet utpressing, grov vold, ran og frihetsberøvelse.

– Jeg var ute i fire måneder, og kom tilbake til Norge på grunn av barna. Da jeg ble pågrepet i Oslo 2. mars, var jeg på vei til å kjøre over fjellet til å melde meg i Bergen fengsel, sa Rasool til BT i fjor.

Det er Kriminalomsorgen som har begjært påtale i saken, som skal opp i Bergen tingrett i april. Ifølge politiet har Rasool ikke erkjent straffskyld.

Rasool er blitt utpekt som en av lederne i gjengene Young Guns og A-gjengen i Oslo, noe han selv avviser.