I tillegg ble hans oppførsel karakterisert som «uverdig» av byråd Henning Warloe.

Det kokte i bystyresalen da Kenneth Rasmussen stilte spørsmål om Bergen Moské. Rasmussen hadde fra før falt i unåde blant de fleste på grunn av sitt famøse syltelabb-utspill, der han ville jage eventuelle muslimer i bønn fra Torgallmenningen. I går slo bussjåføren til igjen. I et skriftlig spørsmål om hvor mye penger kommunen bruker på brannsikring av moskeen på Nøstet, skrev han følgende: «I følge BA har det allerede vært et møte mellom byråd Henning Warloe og representantene for Bergen Moské. Ansiktsuttrykkene til denne gjengen etter møte, tyder på at de var svært fornøyd med møtet».

Gikk ut i protest

Formuleringen skapte sterke reaksjoner, og representantene fra SV og RV reiste seg og forlot møtet i protest når Rasmussen gikk på talerstolen.

— Dette er respektløst overfor andre folkegrupper. Jeg ble veldig forbannet. En ting er å være uenig med oss i sak, men man må vise hverandre respekt, sier en opprørt Chiku Ali (RV).

— Vi sitter ikke stille og hører på renspikket diskriminering, sa Oddny Miljeteig (SV) etter å ha marsjert ut.

Aps vararepresentant Abdelmajid Jerad var med på møtet med Warloe. Også han reagerte med å gå ut av salen, men fikk ikke med seg resten av partiet.

Samtlige partier tok avstand fra Rasmussen. På initiativ fra Anders Skoglund (V) stemte flertallet imot å sende Rasmussens anmodning videre til byrådet. Frps gruppeleder Liv Røssland presiserte at når de ikke fulgte flertallet var det på prinsipielt grunnlag, ikke fordi de var enig med sitt tidligere partimedlem.

- Ikke ventet annet

Også Warloe refset Rasmussen.

— Han har opptrådt på en lite verdig måte som ikke passer seg en bystyrerepresentant, sa byråden fra talerstolen.

Rasmussen selv skjønner ikke at formuleringen kan vekke reaksjoner.

— Nei, jeg bare beskrev det jeg så på bildet i BA. SV og RV får bare reagere som de vil. Jeg hadde ikke ventet annet fra den gjengen der, sier han.