Bergen brannvesen har fått en ny ambulansestasjon i Laguneparken. Dermed er tilbudet til fanabuene blitt betraktelig bedre. Tidligere betjente ambulansen ved Fana brannstasjon på Paradis hele Fana-distriktet.

Viktige minutter

Utrykningstiden til Sandsli-området er forkortet med åtte-ti minutter — en tidsbesparelse som i enkelte tilfeller kan redde liv.

Akkurat da stasjonen offisielt skulle åpnes i går, fikk ambulansepersonellet en utrykning til nettopp denne bydelen.

— Det har lenge vært et ønske om å stasjonere en ambulanse lenger sør i Fana. Med sine 50.000 innbyggere er bydelen Bergens største. Det er ingen tvil om at det var nødvendig å utvide ambulansetjenesten her, sa brannsjef Helge Eidsnes under åpningen, som ble foretatt av byråd Nils-Arild Johnsen (Sp).

Flyttet fra Årstad

— Nå har vi en fullgod ambulansedekning i hele Bergen, tilføyer brannsjef Eidsnes.

Ambulansen som nå er flyttet til Laguneparken, kommer fra Årstad brannstasjon. Brannvesenet og Helse Bergen poengterer at beredskapen i dette området ikke blir svekket av flyttingen. En annen ambulanse er nylig blitt stasjonert ved Luftambulansens nye base på Grønneviksøren. Sammen med ambulanser som kjører til og fra Haukeland universitetssykehus, kan den dekke Årstad-området.

Akuttberedskap

Ambulansen i Laguneparken er en av tre i Bergen med spesialutdannet, akuttmedisinsk personell. De to andre har base ved Grønneviksøren og på Hovedbrannstasjonen. Den nye stasjonen i Laguneparken skal være døgnbemannet med minst to personer.

Stasjonen er ennå ikke helt ferdig, men ble tatt i bruk 6. januar. Et utslag av dette kom til syne da betjeningen for noen dager siden skulle steke seg koteletter. Brannalarmen gikk, og kolleger fra Fana brannstasjon var allerede på vei før det ble oppdaget at det var falsk alarm.

NY STASJON: Byråd Nils Arild Johnsen og brannsjef Helge Eidsnes deltok i på åpningen av den nye ambulansestasjonen i Laguneparken.<br/>Foto: TOR HØVIK