RUNE VALDERHAUG rune.valderhaug@bt.no

Inntrengerne, som hadde med seg slagvåpen, gikk løs på den unge kvinnen som bor i leiligheten. Hun ble såpass forslått i det brutale oppgjøret at hun måtte behandles ved legevakten i Bergen. Men hun er ikke alvorlig skadet. En annen person som oppholdt seg i leiligheten, kom uskadet fra basketaket.

Jenteoppgjør — Vi ser svært alvorlig på denne saken. Så langt vi kjenner til, er bakgrunnen en intern stridighet mellom kvinnen som bor i leiligheten og en av de kvinnelige inntrengerne. Vi tror altså at det dreier seg om et internt jenteoppgjør, og at den ene jenten hadde tatt flere andre med seg for å gjøre opp med den andre, sier vaktsjef Rasmus Eikemo ved Bergen politidistrikt til Bergens Tidende.

Mandag kveld gikk det også rykter om at episoden kunne ha sammenheng med rettsaken etter det såkalte Åsane-drapet, som begynner i Bergen byrett onsdag. Men ifølge Eikemo er det ikke noe som tyder på at dette er riktig.

Jernkølle og kjettinger Det var litt før klokken 20 mandag kveld at de fire ungdommene trengte seg inn i leiligheten, som ligger i 4. etasje i en lavblokk i Myrdalskogen. De var utstyrt med slagvåpen, blant annet et svært brekkjern med jernkølle på, og kjettinger. Alt er beslaglagt av politiet.

Ungdomsgjengen skal både ha slått den kvinnelige beboeren og gått løs på inventaret i leiligheten. Ifølge Eikemo var leiligheten kraftig ramponert da de første politifolkene kom frem.

Lagt i jern Politiet rykket ut med fem patruljer fra Åsane og Arna politistasjon og Bergen politidistrikt da den dramatiske meldingen kom.

— De fire ble pågrepet uten dramatikk. Det var heller ikke nødvendig for politiet å bryte seg inn i leiligheten, sier Eikemo.

Alle fire ble lagt i håndjern før de ble ført ut av boligblokken. Sent mandag kveld satt de fortsatt i fengslig forvaring ved Bergen politidistrikt.