EIRIK DAMSGAARD eirik.damsgaard@bergens-tidende.no

Politiet knep to 17 og 18 år gamle jenter på fersken, mens de beruset og begjærlig raserte den zoologiske forretningen natt til tirsdag.

— Det var et sjokk. Det var glass og blod over alt.

Dyrene løp forvirret rundt, sier innehaver Solfrid Neppelberg ved Troya's Zoo Senter A/S ved Straume på Sotra.

Mangler to hamstere Natt til tirsdag fikk butikksjefen telefonen hun har drømt om i sine mareritt. Uvedkommende har gått løs på dyrene. Det er kaos og kaniner.

— Under en glassplate lå et marsvin flatklemt. Men det kviknet heldigvis til igjen. Blodsølet viste seg å være fra gjerningsmennene, sier Neppelberg.

De to berusede jentene hadde gått systematisk løs på glassburene i butikken. Vettskremte kjæledyr fikk husene sine smadret med store gjenstander.

Til alt hell ble ingen dyr skadet, viste en vareopptelling tirsdag. Imidlertid mangler det fortsatt to hamstre og én mus.

— Dyrene virket veldig frustrerte. Vi som driver med dyr, synes om dem. Jeg vil slite med dette en stund fremover, sier Neppelberg.

Gjemte seg i kott Hærverket i Arkaden Senter ble meldt til politiet av rengjøringspersonale ved 23-tiden.

Innen politiet kom til stedet hadde jentene rukket å gå berserk på trygdekontoret. Derfra gikk veien til dyreforretningen.

Jentene har trolig kommet seg inn før stengetid i senteret, gjemt seg i et kott og drukket øl.

Ifølge Fjell og Sund lensmannskontor var jentene svært beruset på alkohol og muligens andre rusmidler. De er nå løslatt og tas hånd om av barnevernet.

ØDELAGTE BUR: - Dyrene var tydelig frustrerte, sier innehaver Solfrid Neppelberg. Det ett år gamle peruaner-marsvinet Athene venter unger, og stod det hele over. (Foto: Arne Nilsen)