— Han beskylder vaktene for å ha vært voldelige. Det er en horribel påstand når han har vært nær ved å ta livet av dem, sier en kilde til Bergens Tidende.

Han var vitne til knivstikkingen utenfor utestedet i Valkendorfs gate fredag, men ønsker ikke å stå frem med navn.

— Den siktede tilhører et miljø man ikke skal spøke med. Jeg frykter represalier hvis står frem i avisen, sier mannen.

Drapstrusler

Lørdag ble den 22 år gamle knivstikkeren varetektsfengslet for fire uker, siktet for legemsbeskadigelse mot to dørvakter. Kameraten hans ble løslatt etter en natt i politiarresten, men har fortsatt status som siktet i saken.

De to mennene har overfor politiet hevdet at det var dørvaktene ved utestedet angrep dem. 22-åringen sier han stakk for å unngå å få bank.

— Det er helt utrolig at de kan si noe slikt. Jeg var til stede og så hvordan de to oppførte seg. Vaktene sto helt passive mens truslene haglet over dem.

Dørvaktene skal ha blitt truet på livet. De to siktede skal ha ringt til kamerater, og bedt dem komme til utestedet for å ta vaktene.

— Jeg har aldri tidligere opplevd noen oppføre seg så truende, sier vitnet.

- Lavmål

Også partner Simon Simonnæs i Bergen vaktvesen reagerer kraftig på gårsdagens oppslag i Bergens Tidende hvor BT gjenga forklaringene til de to 22-åringene som var involvert i knivstikkingen utenfor Scotsman andre juledag.

— Nå synes jeg denne saken er kommet på et slikt lavmål at selv vi dørvakter må melde pass. Vi klarer ikke å følge tråden lenger, sier Simonnæs til BT. Han mener det blir helt feil av BT å gjengi 22-åringens versjon sett i lys av at den ene dørvakten bare var fire millimeter unna fra å få kuttet hovedpulsåren.

— Det var ikke langt unna at siktelsen var blitt drap, ikke legemsbeskadigelse, sier Simonnæs.

Men heller ikke i går ønsket Simonnæs å beskrive den aktuelle hendelsen utenfor Scotsman av hensyn til politiets etterforskning og sine kolleger.

Knuste ruter

Flere dørvakter skal ha reagert sterkt da de leste hva den av de siktedes uttalelser til Bergens Tidende i går. Han hevdet at dørvaktene løp nedover gaten for å ta kameraten hans, satte seg opp på ham og sparket og slo.

— Vi var på vei bort fra steder. Hadde de ikke løpt etter oss, ville alt dette vært unngått, sa mannen.

Den versjonen avvises av øyenvitnet til dramaet.

— Vaktene sto helt rolig i et kvarter og ventet på politiet. De to mennene gikk rundt i gaten, brølte og knuste vindusruter. Da de sparket ned skiltene ved utestedet, gikk vaktene bort for å roe dem ned. Like etterpå ble vaktene angrepet. De gjorde ikke annet enn å forsvare seg.

— HORRIBEL PÅSTAND: Faksimile av gårsdagens oppslag i Bergens Tidende. Vitner til knivstikkingen ved utestedet Scotsman reagerer sterkt på gjerningsmannens beskyldninger om at vaktene skal ha utøvet vold.