– Jeg synes det er veldig urettferdig at det bare er vi som ikke har registrert bilen vi disponerer i vårt eget navn som blir rammet. I tillegg er det urettferdig at de som leaser firmabil kan søke om dispensasjon, mens vi andre ikke kan det, sier hun.

Se video

Ingvil kommer fra Sandane i Nordfjord og har studert i flere år i Bergen. Nå er hun i arbeid og bor på Møhlenpris. Det er faren som er registrert som eier av bilen Ingvil bruker. I flere år har hun vært en lykkelig eier av et soneparkeringskort.

Men nå har hun fått brev fra Bergen Parkeringsselskap om at alt vil bli helt annerledes fra 1. april. Da vil ikke de som ikke selv har bilen registrert i sitt navn kunne få kjøpe soneparkeringskort.

— Jeg kan naturligvis omregistrere bilen, men det vil koste meg 5.000 kroner. Det er en høy pris for å kunne få kjøpe et soneparkeringskort til 1.500 kroner i året, sier Ingvil.

I arbeidstiden står bilen hennes parkert utenfor arbeidsplassen. Resultatet av Parkeringsselskapets innstramning blir at hun vil stå gratis på samme sted på Møhlenpris utenfor den tiden som krever soneparkeringskort. Det eneste problemet for henne blir lørdagene. Da er det soneparkering mellom klokken 08 og 15. Da må hun sette bilen et annet sted.

¿ URETTFERDIG: Ingvil Myklebust opplever det som veldig urettferdig at hun ikke lenger kan kjøpe soneparkeringskort til bilen hun bruker, men faren står som eier av.
Audun Stølås