De tradisjonelle hestedrosjene er et kjent og populært syn der de klimprer gjennom Wiens brosteinsbelagte gater. Men det er bokstavelig talt en bakside til idyllen. For ut på andre enden kommer det enorme mengder hestemøkk som forsøpler gatene.

Nå er myndighetene lei av å ta opprydningen — og regningen - etter de lukrative hestedrosjene. Byrådet har foreslått at alle hester i Wien heretter må ha spesielle bleier på seg, melder Ananova.

De 140 kuskene som hver dag praier passasjerer utenfor Stefandomen raser mot forslaget. De mener enorme Heste-Pampers som vugger opp og ned vil ødelegge utsikten for passasjerene, og sjarmen med hestedrosje.

— Hvem vil betale for å sitte bak en papirsekk full av ekskrementer? Det bidrar ikke akkurat til Wiens rykte som keiserby, sier kusk Josef Nossek.

Dagens protest ble støttet av dyreverngrupper, som mener bleiene vil være dyremishandling og kan føre til infeksjoner i hestenes bakende.

ILLELUKTENDE TRADISJON: Wiens hestedrosjer er populære, men har sin bakside. Kanskje det er den Raymond Kvisvik og Thorstein Helstad kjenner ferten av her? FOTO: JAN M. LILLEBØ