— Pengene er ikke så viktig for meg, men dette er lureri og jeg har en skikkelig uggen følelse, sier Terje Axe Sørensen.

Besøkte syk tante

Torsdag kveld var han og samboeren på Haraldsplass Diakonale Sykehus for å besøke en syk tante. De parkerte på oppmerket felt utenfor og betalte for parkeringen frem til klokken 21.30. Lappen ble lagt godt synlig i frontruten.

— Det var først etter at vi hadde begynt å kjøre at vi oppdaget boten. Det var et fryktelig regnvær og da vindusviskerne begynte å gå, så vi at det var en lapp på vinduet, forteller Sørensen.

Paret skjønte ingenting.

— Bot, tenkte vi. Hva i all verden er dette?

Ikke synlig?

Da Sørensen fikk se nærmere på boten skjønte han enda mindre. Klokkeslettet som var oppgitt på boten var nemlig 20 minutter frem i tid. Klokken var 21.25 og på boten sto det 21.45. I tillegg var det krysset av for at parkeringen gikk ut klokken 21.30 og at den ikke var synlig i frontvinduet.

— Jeg lurer på hvordan de kunne se når kvitteringen gikk ut, når den ikke var synlig, sier Sørensen ironisk.

For å dokumentere at boten ikke var riktig løp samboeren straks inn i resepsjonen på Haraldsplass for å få dokumentert tidspunktet. Resepsjonisten skrev under på kvitteringen og det riktige tidspunktet.

Deretter prøvde Sørensen å få kontakt med parkeringsselskapet.

— Først ringte jeg Bergen Parkeringsselskap, men så skjønte jeg at det var Q-park som hadde ansvaret og sendte en skriftlig klage til dem, forteller 50-åringen.

Skjønner forvirringen

Nå venter han på tilbakemelding, og noen bot har han ikke tenkt å betale.

Markedsdirektør i Q-park Kjetil Bratseth har ikke hatt muligheten til å sjekke opp i denne konkrete saken, men uttaler seg på generelt grunnlag.

— Jeg skjønner at kunden blir forvirret. Saken kommer til å bli behandlet på vanlig måte og boten blir makulert hvis det viser seg at dette stemmer, sier Bratseth.

Markedssjefen vil ikke kommentere hvor mange klager Q-park får inn.

— Vi pleier ikke å uttale oss om antall, sier han.

Har du opplevd noe lignende?

DOKUMENTERT: Resepsjonen på Haraldsplass har skrevet under på at tidspunktet er feil.