Siden i går har en av de tre fergene som går i trafikk mellom Halhjem-Sandvikvåg, vært ute av trafikk. Ifølge Fjord1 er årsaken en kombinasjon av lite mannskap, ferieavvikling og sykemeldinger.

Les også: Disse rutene er innstilt

Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg er svært lite fornøyd med at fergetrafikken er amputert.

— Det er uholdbart at Fjord1 ikke kan garantere at dette ikke kan skje på nytt de neste ukene. Dette er helt uakseptabelt for trafikkantene, og Fjord1 må omgående sørge for full kapasitet og regularitet i dette viktige sambandet, skriver Selsvold Nyborg i en pressemelding.

Kritisk i fjorten dager

Vikarierende administrerende direktør i Fjord1, Kjell Magne Haugen, håper ting vil bedre seg, men kan ikke love noe.

— Det ser litt lettere ut nå. Vi har en kritisk situasjon de nærmeste fjorten dagene, men det se ut til å gå greit å få folk tilbake på jobb, sier Haugen, som legger til at han håper å ikke komme i en slik situasjon flere ganger i sommer.

- Har det vært aktuelt å leie inn mannskap fra andre firma?

— Dette er et akutt problem som har kommet på kort varsel. Vi har rutiner som vi er pålagt å følge, og dette gjør at det ikke har vært aktuelt å ta inn mannskap utenfra, sier Haugen.

Godtar ikke forklaring

Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg er ikke fornøyd med forklaringen.

— Selv om det er mangel på sjøfolk, vil det alltid være tilgang på folk i et marked. Det må Fjord1 ta innover seg i sine planer. Vi har vært veldig tålmodige med Fjord1, sier hun til bt.no.

Fylkesordføreren er bekymret både for privatreisende og næringstransport – for ikke å snakke om at ryktet til både fergesambandet og E39 Kyststamveien kan bli frynsete.

Hun oppfordrer derfor Statens vegvesen, som oppdragsgiver for Fjord1, til å sørge for at selskapet omgående får alle tre fergene i drift i samsvar med ruteplanen.

Hva synes du om kuttene i ruteplanen? Si din mening i kommentarfeltet under!

HAVNER BAKPÅ: - Vi har en kritisk situasjon de neste fjorten dagene, sier vikarierende adm.dir. Kjell Magne Haugen hos Fjord1.
Bergens Tidende
ØNSKER HANDLING: Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg vil at Statens vegvesen skal ta tak i saken.