Et enstemmig representantskap ba mandag byrådet omgjøre vedtaket om å gi skjenkebevilling til arrangementet på Torgallmenningen 8. — 10. april, som skal være et vorspiel til Branns seriestart.

Skjenkebevillingen ble gitt etter et administrativt vedtak.

«Vi mener ølservering i en sak som dette, grenser til å være utover det som står i den politiske samarbeidsavtalen for denne perioden», står det i vedtaket til Bergen KrF.

Gir nye instrukser

Byrådet diskuterte saken onsdag kveld, men er kommet frem til at administrasjons vedtak er bindende for kommunen. Byrådet vil derfor ikke omgjøre vedtaket.

Det er finansbyråd Trond Tystad (Ap) som er ansvarlig for skjenkekontoret.

— Jeg vil gi skjenkekontoret beskjed om at alle skjenkesaker der det er koblinger til sport, skal bli politisk behandlet, selv om det bare er en indirekte tilknytning, sier Trond Tystad.

Han vil også komme med en redegjørelse til KrFs bystyregruppe om denne saken.

- Mangler gangsyn

Han presiserer at han er fornøyd med at skjenkekontoret ikke har innfridd skjenkesøknaden fullt ut. Vorspiel-arrangøren får bare lov å skjenke etter klokken 19, og bare i det ene teltet med 18-årsgrense.

KrFs gruppeleder i bystyret Trygve Birkeland tror ikke det er aktuelt for KrF å trekke seg ut av byrådet, siden byrådet ikke kan trekke tilbake skjenkebevillingen.

— Men jeg er overrasket over at skjenkekontoret ikke har gangsyn nok til å overlate denne saken til byrådet, ikke minst når det vet at det i byrådet sitter et parti som har et ganske spesielt syn på alkohol, sier han.