— Jeg har en rødglødende telefon. Folk er rasende, sier Helge Nøkling i Rådal Nærmiljøforening.

Da Fanavegen ble stengt 4. april, begynte en del av bussene mellom Nesttun og Lagunen å kjøre via Apeltunvegen og Hjortevegen. I rushtiden kjører det 35 busser i timen gjennom Hjortevegen, inntil 500 i døgnet.

Store bøter

For å lage plass til alle bussene, er Hjorteveien blitt stengt for privatbiler. I Apeltun-området er det mange som er rasende på at det nå er ulovlig å kjøre ut i Apeltunvegen, skriver Fanaposten.

— Skal vi kjøre til postkontoret vårt får vi nå en syv kilometer lang omvei, sier Nøkling.

Tirsdag morgen bøtela politiet alle som kjørte ulovlig gjennom Hjorteveien. På to timer fikk 45 bilister 4200 kroner i bot.

— Folk er sjokkerte over at busser som skal til Fyllingsdalen kjører gjennom Hjortevegen. Hvorfor i all verden skal beboerne bli innestengt her, mens busser som kunne kjørt en annen vei kjører her, sier Helge Nøkling.

Nesten tomme busser

Beboerne har også reagert på at bussene ikke er fulle. Det skal være kun 20 prosent fulle busser som går gjennom boligområdet. Nøkling mener fire av fem busser kan lukes ut av trafikken slik at det igjen er plass til privatbilistene.

— Vi skal ta kontakt med Skyss og få gjort en analyse av busstrafikken. Folk er aldeles rasende. Om Skyss ikke vil være med på dette, skal vi gjøre det selv, sier han.

Nærmiljøforeningen var med på forberedelsene før stengingen av Fanaveien, men føler seg ikke hørt.

— De har ikke hatt oversikt. En bydel er kuttet i to, rett og slett, sier en oppbrakt Nøkling.

Hva mener du? Delta i debatten her!