Ifølge Lyngtveit har to medarbeidere fra avisen vært i London og forsøkt å komme seg inn på sykehuset der Tor Arne Uppstrøm er innlagt. Han kaller oppførselen til journalistene totalt uakseptabel.

Nyhetsleder Per Lindberg i Bergensavisen avviser blankt at avisen har «tusket i korridorene» på sykehuset, slik Lyngtveit langt på vei indikerer.

– Våre folk presenterte seg som journalist og fotograf overfor sykehuset og ventet i resepsjonen, sier Lindberg.

– Fotograferte personer Lyngtveit sier til NTB at noen har funnet det tjenlig å gi opplysninger til avisen om hvor Uppstrøm befinner seg.

– Pressens aggressive forfølging av min klient er den viktigste årsaken til problemene han har. Derfor reagerer jeg sterkt når «søppeljournalister» har forsøkt å ta seg inn på sykehuset til min klient. De er blitt avvist, sier Lyngtveit som nå har skrevet et brev til redaktøren i Bergensavisen om det han mener er et grovt overtramp.

I brevet til Bergensavisen skriver Lyngtveit at fotografen, etter å ha blitt avvist, stilte seg utenfor og fotograferte personer som gikk ut og inn i sykehuset.

Han karakteriserer oppførselen til Bergensavisens folk som totalt uakseptabel.

Avvises fullstendig I Bergensavisen blir advokat Lyngtveits reaksjon fullstendig avvist.

– Uppstrøm er tiltalt i en alvorlig bedragerisak. Flere hundre mennesker har mistet jobben sin som følge av forholdene han er tiltalt for. En sakkyndig i retten har uttalt at Uppstrøm er i stand til å møte i Bergen tingrett. En av advokatene sa i retten at det Uppstrøm nå gjør, ved å legge seg inn på et sykehus i et annet land, er en oppskrift på hvordan man kan slippe unna en straffesak i Norge. Dette er bakteppet for hvorfor vi reiste til London for å snakke med Uppstrøm og sykehuset, sier nyhetsleder Per Lindberg til NTB.

– Vi forsøkte også å ringe Uppstrøm, men fikk til svar at han ikke ønsket å snakke med oss. Det er ikke riktig at vi tok bilder av folk på vei inn og ut fra sykehuset. Vi tok bilder av selve sykehuset, sier Lindberg.

Lørdag skrev bt.no at Uppstrøm er innlagt ved Capio Nightingale Hospital i London.

Her må Uppstrøm — som er tiltalt for å ha lurt unna flerfoldige millioner kroner - betale en døgnpris på 1750 pund.

Ifølge den britiske tabloiden «The Sun» ble supermodellen Kate Moss og hennes rebelske rockekjæreste Pete Doherty begge innlagt ved Capio Nightingale Hospital i London for én måned siden. Stedet skal ha blitt valgt på grunn av dets diskresjon.

Klinikken er en del av Capio-gruppen som blant annet tilbyr psykiatriske tjenester og behandling av depresjoner og rusavhengighet.