Søndag formiddag er politiadvokat May-Britt Erstad svært ordknapp om etterforskningen av den antatte voldtekten på Marineholmen lørdag ettermiddag.

Erstad sier de vil komme med en oppdatering om saken i løpet av dagen.Kvinnen klarte å ta seg opp i Nygårdsparken etter at hun skal ha blitt voldtatt av fem menn. Der segnet hun om. Den sterkt medtatte kvinnen ble kjørt med ambulanse.

Ber folk melde seg

— Vi jobber videre med saken, men har ikke kommet så langt videre. Dersom noen har sett noe eller vært i kontakt med fornærmede i tidsrommet mellom 14.30 og 15.10 lørdag ettermiddag, ber vi dem ta kontakt med oss, sier politiadvokat May-Britt Erstad i Hordaland politidistrikt.

Voldtekten skal ha skjedd i området ved Marineholmen, men det er fortsatt uklart nøyaktig hva som var åstedet. Kvinnen har beskrevet det som «nede ved glasshuset».

Kvinnen ble kjørt til voldtektsmottaket på Legevakten etter å ha blitt tatt hånd om av ambulanse og politi. Der har hun vært gjennom rutinemessige undersøkelser, som politiet håper vil hjelpe dem i jakten på gjerningsmennene.

Planlegger demonstrasjon

Folk på Møhlenpris planlegger nå en markering mot voldtekten mandag klokken 18.

— Voldtekt på høylys dag har utløst en kollektiv handlekraft. Nå må noe gjøres. Derfor har vi tatt initiativ til et møte i Djervs klubbhus i dag, sier Synnøve Fluge.

Mobiliseringen er ifølge Fluge godt i gang, både via meldingssytem på Facebook og direkte kontakt.

— Vi er både sinte og frustrerte over det vi opplever som en unnfallenhet både fra politiet og kommunale myndigheter. Nå krever vi at det tas kontroll over situasjonen i Nygårdsparken med umiddelbar virkning, sier Fluge.

Mandag skal beboerne rundt Nygårdsparken demonstrere for å vise sin støtte og medfølelse med kvinnen som lørdag skal ha blitt voldtatt.

— Men vi må også fortelle at vi ikke lenger kan leve med dette. Vi kan ikke lenger leve i en situasjon der en kvinne blir voldtatt på høylys dag, mens våre barn leker like ved. Engasjementet er svært sterkt. Vi har snakket i lang tid både i små og store fora om hva vi skal gjøre. Dette er dråpen både for meg og andre, sier Fluge.

Venter mye folk

Hun venter at et stort knippe mennesker møter opp på møtet i dag, og at det blir en virkelig stor markering i morgen.

— Vi planlegger en større markering eller demonstrasjon ved fontenen i den nedre delen av Nygårdsparken mandag klokken 18.

- Hva skal skje der, blir det taler og appeller?

— Detaljene kan jeg ikke si noe om nå. Det er det vi skal diskutere på møtet i klubbhuset nå klokken 15, sier Synnøve Fluge.

Tips om saken? Send MMS/MMS til 2211, eller skriv e-post

SEGNET OM: Kvinnen klarte å ta seg opp i Nygårdsparken etter voldtekten. Der segnet hun om. Her er politipatruljen på vei ut av parken. Den sterkt medtatte kvinnen ble kjørt med ambulanse.
PÅL ENGESÆTER
SJEKKER OMRÅDET: Politiet leter i området ved Marineholmen lørdag etter at en kvinne (30) skal ha blitt voldtatt av fem menn.
Eirik Brekke