Klokken 11.20 i formiddag ble en gammel WV Transporter stoppet på Statens Vegvesen sin kontrollpost ved Kolltveittunnelen på Sotra.

Bilen ble avskiltet. Bilføreren ble så rasende at han kjørte fra stedet uten skilt.

— Sjåføren er en mann i slutten av tyveårene. Han kjørte en blå Transporter eller Caravelle. Det er helt uakseptabelt å kjøre videre uten skilter. Vi leter nå etter mannen, som kjørte nordover mot Øygarden, sier politiførstebetjent Thomas Sørensen ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt til bt.no.

- Salgsmelding ikke levert

— Det var jeg som ble stoppet i kontrollen. Der fikk beskjed om at bilen min manglet forsikring. Jeg trodde alt var i skjønneste orden. Jeg ringte forsikringsselskapet, og forsikringen ble ordnet på ti minutter. Forsikringen ble registrert i veivesenet sine datasystemer med en gang. Men så viser det seg at selger av bilen, ikke har innlevert salgsmelding som avtalt. Siden selger står oppført som eier, godtok ikke veivesenet at jeg forsikret bilen, forteller bilisten til bt.no.

- Jeg kjører videre uansett

De ansatte i Statens vegvesen ville derfor ta skiltene på bilen

— Jeg sa til dem at jeg var sterkt imot deres avgjørelse, for jeg har veldig sterke meninger om rett og galt. Dette fant jeg meg ikke i. De måtte bare ta skiltene, for jeg kom til å kjøre videre uansett, sier sjåføren til bt.no.

Sjåføren hjalp sjøl til å skru av skiltene på bilen, før han kjørte videre.

Han innrømmer at han var en smule irritert, men ikke rasende.

— De kunne vel brukt sunn fornuft og bondevett, og latt meg kjøre bilen hjem, mener sjåføren.