Leif Erik Hagen kom kjørende på fylkesvei 55 mellom Balestrand og Dragsvik litt før klokken 10 i morges. Ved Kjenes var det bom stopp.

Et stort snøras hadde gått over veien. Bare timer før hadde skolebussen passert samme sted.

— Burde vært stengt før

— Veien ble først stengt da jeg kom frem til rasstedet i 10-tiden. Raset hadde gått litt tidligere. Muligens en time før, sier Hagen.

Han kjører daglig på veien, og mener man burde være litt mer føre var på dager med kraftig snøfall.

— Skolebussen passerte rasstedet i 8-tiden. Vi er vant med ras langs veien, men i dag burde veien vært stengt på et tidligere tidspunkt, sier han.

Flere veier stengt

Statens vegvesen sier de ikke kunne gjort noe stort annerledes.

— Det var temperaturstigning i morges som trolig utløste raset. Det er vanskelig å forutse ras som dette, sier Roger Nedberge Hille, trafikkoperatør hos Statens vegvesen i Lærdal.

Fylkesvei 55 blir ikke åpnet i dag.

I løpet av dagen er også en rekke andre veier i fylket blitt stengt på grunn av rasfare.

Blant annet fylkesvei 152 mellom Ulvastad ogMenesi Balestrand. Også fylkesvei 337 mellom Hafslo og Veistrand blir tidvis stengt på grunn av rasfare.

Vogntog i grøften

— Veien blir stengt fra klokken 18 i kveld til klokken 8 i morgen, sier Hille.

Det er også svært glatt på flere andre veistrekninger i Sogn og Fjordane torsdag.

I Balestrand på Reset ved Esefjorden har et vogntog sperret veien i formiddag. Sjåføren forsto trolig ikke at veien var stengt. Da han forsøkte å rygge tilbake ble han stående på tvers i veibanen, ifølge BTs tipser.

.

VOGNTOG I GRØFTEN: I Balestrand på Reset ved Esefjorden har et vogntog fått problemer og sperrer veien i 12-tiden torsdag.
Leif Erik Hagen