• Vi hørte en dyp rumling ovenfra, og plutselig kom svære steiner rasende, forteller Siv Midttun (19). Veien stenges til tirsdag.

Siv Midttun (19) og venninnen Eira Garrido (18) måte løpe unna da det gikk ras på veien opp mot Rundemanen mandag kveld. Flere turgåere måtte springe for å komme seg unna.

— Det var skikkelig skummelt. Vi hørte en rumling oppe fra fjellet, og plutselig så vi store steiner komme rullende, forteller Midttun.

Advarte andre

De to kvinnene og hunden Kasper la på sprang, og klarte så vidt å unngå å bli truffet. Det var flere som måtte løpe unna, forteller hun.

— Det var mange folk på tur og bare flaks at ingen ble truffet. Vi advarte andre som var på vei opp også, sier Midttun.

Det var på veien fra Brushytten til Rundemanen at raset gikk. Her er det et bratt fjellheng på oppsiden av veien.

Farlig

Bildene viser at det var relativt store steiner som falt, og de kom i høy fart, forteller Midttun.

Både politi, luftambualnse og brannvesen rykket ut.

Brannvesenet fikk litt over 1900 beskjed om at det ikke var så alvorlig. Da hadde luftambulansen flydd over stedet og gitt tilbakemelding. De kjører likevel helt frem til rasstedet for å være sikre.

Stenger veien

Ingeniør i Trafikketaten i Bergen kommune, Otto Fjæren, var mandag kveld oppe og inspiserte raset.

— I morgen tidlig vil vi avgjøre om det blir ytterligere sikring av området. Politiet har stått her oppe til nå og passet på. Nå er det på vei en lastebil med fysiske sperringer som vi setter opp nede og oppe i veien, sier han.

Fjæren påpeker at det ikke er uvanlig med ras i området.

— Det har skjedd mange ganger. I alle de årene jeg har jobbet med dette så har det gått ras i dette området. I 1997 gikk det et kjempestort ras. Da måtte veien mures opp igjen og det måtte sprenges i fjellet. I 2007 gikk det også et ras som krevde sikring, sier han.

IMG_6931.jpg
2211-tipser