Klokken 0219 gikk det et steinras på E16 i Vetlevik, mellom Bolstadøyri og Evanger. Vegen skal ha fått ødeleggelser, men biler kan passere i det ene kjørefeltet.

Lytteposter

— Vi har ikke full oversikt, men det er mulig å passere på stedet. Vi har lytteposter ute for å høre om det kommer mer stein fra fjellsiden, og vil vurdere situasjonen utover morgenen, sier trafikkoperatør Tore Tysse ved Vegtrafikksentralen. De jobber med å få tak i en geolog for å undersøke rasfaren på stedet.

En større stein skal ha ødelagt autovernet på stedet. Trafikken dirigeres av vegvesenets folk som er på plass i Vetlevik.

— Kan bli stengt på kort varsel

Klokken ti i formiddag er det fremdeles manuell dirigering forbi rasstedet på E16. En geolog er oppe for å se på stedet der raset startet i helikopter. Dersom det er store løsmasser der som kan rase ned, vil europaveien bli stengt.

— Veien kan bli stengt på kort varsel, sier vaktoperatør Tina Fjeldavli i Statens vegvesen.

De venter på hva geologen sier etter at han har sett på stedet der raset startet. Steinene løsnet om lag 160 meter oppe i fjellsiden over veien.

— Vi venter nå på rapport fra geologen. Det er et sikringsgjerde like ved der raset gikk, men det gikk på siden av dette, sier prosjektleder Ingebjørg Midtun i Statens vegvesen

Sender opp fjellklatrere

Geolog Harald Hauso har vurdert faren for nye ras på stedet.

Hauso sier det er en del store løse steiner igjen oppe i fjellsiden.

— Det er lettere å se om det er større sprekker når en er i terrenget. Vi sender derfor nå opp tre fjellklatrere som skal sjekke sprekker. De skal også pirke løs de steinene vi så, sier Harald Hauso til avisa Hordaland.

E16 vil bli stengt når steinen blir løsnet. Ellers vil det være manuell dirigering forbi stedet.

Sovnet og krasjet

E16 var senere stengt etter at en bil hadde kjørt i fjellveggen ved det østlige utløpet av Gudvangatunnelen. Begge tunnelene på stedet ble stengt, men er nå åpnet igjen. Politiet opplyser at det var en mann og en kvinne i 20-årene i bilen. Føreren skal ifølge politiet ha opplyst at han hadde sovnet i forkant av uhellet. Begge blir kjørt til Voss sykehus for kontroll. Førerkort er beslaglagt og saken blir etterforsket videre ved Aurland lensmannskontor.