Rosettball, eller avslutningsballet, kan minne om det amerikanske "High school prom", som det er laget uhorvelig mange dårlige filmer om.

Vårt "prom" er i da mye mindre pompøst, men kjoler og accessories er handlet inn i god tid. Hos de fleste da. Vi kommer som et unntak, og som med alt annet blir det ekspresshopping på sentrene i Åsane bydel, slik at vi også kommer under den strengt pålagte dresskoden.

Vorspielet for jentene i klassen ble holdt hos Kari, da hun var så heldig at foreldrene var på reise i sydligere strøk. Det var preget av stress, og da oppmøtetid kl. 18.30 var passert stod vi fortsatt på badet og stresset med sminke og rettetang. Med hæler og hatt på plass valset vi inn på den trofaste 90-bussen, som til stor overraskelse var for tidlig; det anbefales ikke å løpe på snø med 10 cm høye heler.

Endelig i byen oppdaget Kari at hun hadde glemt billetten hjemme, noe som ikke kom som et sjokk på oss andre. Etter mye om og men fikk hun omsider sutret seg inn, det var verre med Inger Elin som kom en time etter. Hun hadde glemt legitimasjonen hjemme, og ble nøye overvåket av to vakter til dette var på plass. Situasjonen bedret seg ikke da hun ble fratatt drikke på vei inn, Inger var på tynn is. For hennes del ble det derfor cola til maten og trussel om evig utestengelse fra Exodus om hun så mye som nippet til et vinglass.

U. Pihl hadde rosettball sammen med Åsane Gymnas, Åsane vgs og Arna vgs. Middagen på First Hotell Marin smakte bra i tomme mager, men etter middagen var det klart for litt mer action. "Musicen" (Torget Music Pub) ble neste stopp for Pihl-jentene, der den kjente Big-Brother Tor var kveldens bartender. Vi skulle få gratis shots om vi sang karaoke, riktig nok med innholdet Smirnoff-ice, da sterkere saker ikke var å finne på huset.

Karaoken fungerte ikke, synd for han, så vi fortsatte kvelden på "dusen" (Exodus). Her var discofaktoren høy, og tross høye heler svingte det på dansegulvet. Kvelden fortsatte ut i det lange, og rundt 2-tiden var ikke Exodus så spennende lenger. Vi tok taxi tilbake til Kari, hvor det skulle være nachspiel. Dette ble relativt mislykket, da over halvparten av besøket sovnet rett etter ankomst.

Klokken 08.00 neste morgen satt vi igjen på den trofaste 90-bussen. Klar for skole... (utenom Lillian, som ikke er tøff nok dagen derpå!!!!)

Russejentene Lillian Elvik (18), Tonje Charlotte Stald (18), Elisabeth Myrseth (18), Kari Eliassen (18) og Inger Elin Matre (18).
PRIVAT