• Jeg løp etter han og fraristet han kassaapparatet, sier innehaveren av 7-Eleven-kiosken. Nå trapper politiet opp jakten på sprøyteraneren.

Mannen som ble pågrepet etter ranet 7-Eleven-kiosken i Christies gate klokken i ni-tiden i dag, er løslatt av politiet. Dermed pågår jakten på raneren for fullt.

— Han passet til beskrivelsen vi har fått, men etter å ha studert overvåkningsvidoen, kan vi ikke si med 100 prosent sikkerhet at det er han, sier innsatsleder Frank Listø til bt.no

Det var klokken 09.10 at politiet fikk melding om at en mann hadde ranet til seg kassen i kiosken med en sprøyte.

Fraristet raneren byttet

Innehaveren av kiosken var alene på jobb dra sprøyteraneren slo til.

— Det kom en person med sprøyte inn i kiosken. Mannen hadde på seg en hvit hanske. Han sa at han ville ha penger, sier kvinnen til bt.no.

Mannen røsket like godt med seg hele kassaapparatet. Det ville ikke innehaveren ha noe av.

— Han fikk ikke med seg noe. Jeg la på sprang etter han, sier hun.

Politiet bekrefter jakten.

— Hun løp etter raneren og tok ham igjen ved Vektertorget. Der klarte hun å frariste mannen kassaapparatet. Det er åpenbart en handlekraftig dame, som ikke ville miste omsetningen, sier Listøl.

Etter at alarmen gikk, kom det raskt fem-seks politifolk til stedet.

- Ingen skadet

Kiosken ble stengt etter ranet, men åpnet igjen rett etter klokken 10. Inne i lokalet lå myntene strødd på gulvet. Minst én person fra et nærliggende etablissiment kom til for å hjelpe til.

— Ingen personer er kommet til skade, opplyste Frode Kolltveit, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, tidlig under aksjonen.

_> Man spøker ikke med meg.

Ransoffer_

— Gjerningspersonen var iført blå hettegenser, blå bukse og benyttet finlandshette under ranet. Hans alder er ukjent, og patruljer søker etter ham, la han til.

Politiet: Har fått gode bilder

Innsatsleder Listø sier politiet har sikret seg gode bilder fra overvåkningskameraet i kiosken.

— Vi har god tro på at vi skal løse saken. Slike ran er noe vi ser svært alvorlig på. En person som er i stand til dette er nok en person vi har i våre registre fra før, sier Listøl.

Dersom politiet ikke finner gjerningsmannen i løpet av noen dager, legges bildene inn på politiets intranett. Hver gang politifolk ogger seg inn på datasystemet på politistasjonen, får de opp bilder av ettersøkte personer.

Kvinnen som ble ranet vil ikke stå frem med navn og bilde.

— Nå skal jeg hjem og roe ned, sier hun til bt.no, vel en time etter hendelsen.

Hun var likevel vel godt mot etter den dramatiske opplevelsen.

— Man spøker ikke med meg, sier den tøffe damen og ler.

SIKRET BEVIS: Politiet holdt på med bevissikring og gjennomgang av overvåkningsbilder i rundt en time etter ranet. - Vi har gode bilder av gjerningsmannen, sier innsatsleder Frank Listøl.
MAGNUS AAMO HOLTE
PÅ PLASS: Politiet var raskt på plass i 7-Eleven-kiosken i Christiesgate etter at det ble meldt om at den ble ranet tirsdag morgen.
MAGNUS AAMO HOLTE