32-åringen ble fengslet på grunn av gjentakelsesfare. Politiet frykter at mannen vil begå nye lovbrudd frem mot 26. mai, da han skal møte til hovedforhandling i Bergen tingrett. Mannen er blant annet tiltalt for trusler mot offentlig tjenestemann, grovt tyveri, heleri, besittelse av narkotika og nasking. I tillegg er han siktet for tyveri, legemsfornærmelse, trusler og ran.

Bakgrunnen for at han ble fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett i dag, var at politiet mistenker ham for å stå bak ranet av Mix-kiosken i Absalon Beyers gate torsdag denne uken. Mannen nekter for å ha noe å gjøre med ranet. Han sier han ikke aner hvor Absalon Beyers gate er, og hevder han var i Nygårdsparken da ranet fant sted, ved 13-tiden torsdag ettermiddag. Aktor Rune Malt mente klær beslaglagt hjemme hos 32-åringen knyttet mannen til ranet, noe forsvarer Steinar Yndestad var uenig. Han mente politiets bevisgrunnlag var syltynt, og ba om løslatelse av sin klient.

32-åringen har tidligere forklart politiet at han husker lite av den aktuelle torsdagen. Han innrømmer å ha stjålet rusbrus i butikken, for så å ruse seg på denne i kombinasjon med piller. Han husker også at han våknet opp på legevakten, etter å ha tatt en overdose heroin. Politiet mener han finansierte heroinen med utbyttet fra kioskranet, men 32-åringen sier han solgte mobiltelefonen sin, og dermed skaffet seg penger til stoff.

32-åringen ble løslatt fra varetekt 10. mars i år. Han påkjærte tingrettens avgjørelse om ny varetektsfengsling på stedet.

RANET: Mix-kiosken i absalon Beyers gate ble ranet torsdag.
FOTO; KNUT STRAND